zanimljivosti & aktualnosti
ATLANTIDA News
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Anketa
DALI STE SE U SVOM ŽIVOTU SUSRELI S "NATPRIRODNIM POJAVAMA"?Anketa
ŠTO NAS ČEKA U BUDUĆNOSTI, ŠTO ĆE OBILJEŽITI 21. STOLJEČE?

Anketa
DALI STE ĆULI ZA TAJNU ORGANIZACIJU BILDERBERG?


Anketa
DALI STE IKADA ĆULI ZA MIRINA DAJU?


PIRAMIDE


Živimo u svijetu prepunom piramida. Neki ih smatraju ostacima drevne civilizacije, čiji su nam duhovni, znanstveni i tehnološki dosezi uglavnom nepoznati ili iskrivljeni. Unatoč uvrijeđenoj predođbi da su piramide ekskluzivna svojina Egipta, ili nekih drugih država južne i sjeverne Amerike, teško da će te od Kine do Mauricijusa naći dio svijeta gdje nema piramidalnih građevina. Oblik je poznat, namjena je nepoznata. No, jeli baš toliko nepoznata? 

Za Egipatske piramide smatra se da su građene za vrijeme egipatske IV. dinastije faraona, negdje oko 2500 godina p. n. e., dakako kao grobnice tim istim faraonima. Ali su faraoni IV.dinastije imali na drugim mjestima svoje "grobnice" i tamo su pokopani. Što će im dvije "grobnice"? Egiptolozi vjeruju da je Egipatska civilizacija osnovana 3000 godina p. n. e. Prema njihovom vjerovanju samo 500 godina od osnutka Egipatske civilizacije, Egipčani su sagradili ove nevjerojatne građevine. Građevine koje mi danas sa svom najmodernijom tehnologijom ne bi mogli izgraditi. Te nevjerojatno precizno, savršene građevine, i sve to samo kao grobnice mrtvim kraljevima, nema tu ni zrnca logike. Piramide na Giza platou nisu slične ni jednim drugim piramidama izgrađenima u Egiptu, one su jedinstvene po svim parametrima promatranja. Piramide na Giza platou leže točno na 30 paraleli planeta Zemlje. Giza plato i nj. piramide leže u savršenoj korelaciji , sjever, jug, istok, zapad. Ta preciznost je nevjerojatna. Dali to znači da su graditelji piramida točno poznavali planet Zemlju, i njezine dimenzije. Ali kako? 
KRUGOVI U ŽITU

Spektakularni krugovi, koji se pojavljuju u poljima diljem svijeta zaintrigirali su mnoge ljude, ali i znanstvenike. Krugovi obično nastaju po noći, u nekoliko sekundi. Biljke koje tvore krug u žitu savijene su, ali nisu oštećene (što se ne može reći za "krivotvorine" oblike koje naprave ljudi). Ako žito još nije zrelo, tako savijeno raste i dalje. U nekim likovima žito je "polegnuto" u više slojeva, a stabljike u svakom sloju okrenute su u drugom smjeru. Žito je ponekad upleteno u nekakve pletenice. Oblici koji nastaju nemaju nikakvih grešaka, (za razliku od "krivotvorina") nalaze se na ogromnom prostoru, čovjeku bi za izradu nečeg sličnog trebalo par tjedana, no pravi krugovi nastaju u samo nekoliko sekundi. Krugovi uglavnom tvore nevjerojatne geometrijske oblike, no ima ih i u obliku ljudskog DNA, Sunčevog sustava, naše galaktike Mliječni put... Koja je njihova poruka, tko ih izrađuje? Takva pitanja nameću se sama po sebi.....
BILDERBERG???


Tko ili što su Bilderbergovci. Bilderberg grupu čine utjecajni ljudi, većinom političari i poslovni ljudi, čije postojanje i djelovanje je tajno, a shodno tome tema su mnogih teorija zavjere. Grupa se sastaje jednom godišnje i to na skupim odredištima diljem svijeta gdje privatnost i sigurnost osigurava VOJSKA. Iako grupa nema službeno ime, poznata je pod nazivom “Bilderberg grupa” prema lokaciji njihovog prvog sastanka 1954.g. u hotelu Bilderberg, Arnhem, Nizozemska. Grupa je opisivana kao internacionalna spletka utjecajnih i bogatih, elita elite. Neki vjeruju da su diktirali nacionalnu politiku Amerike, podvalili tj. lažirali nacionalne izbore, izazvali ratove, recesije, naručivali ubojstva i izgone svjetskih vođa kao npr. Američkog predsjednika J.F.Kennedyja, i Britanske premijerke Margaret Thatcher.
NAŠA GALAKSIJA


Mliječni put (Mliječna staza, Kumova slama, Slamotres, Rimska cesta, Galaktika) je galaktika kojoj pripada naš Sunčev sustav, u kojem je Zemlja jedan od planeta. Sastavljena je od najmanje 100 milijardi zvijezda, u prosjeku na svakih 100 zvijezda mogu se pronaći  oko 23 zvjezdana sustava koji imaju planet slična Zemlji. Proučavanjem zvijezda sličnih Suncu astronomi su otkrili kako svaka četvrta može u  svom zvjezdanom sustavu imati planet koji uvelike sliči našem planetu Zemlji.  Astronomi su uvjereni da većina njih ima uvjete na kojima nije ni pretoplo ni  prehladno. Gotovo sigurno da ti planeti imaju tekuću vodu i, velika je  mogućnost da na njima ima života.
ČUDNA SKULPTURA


U središtu našeg mozga postoji jedna mala žlijezda koja se zove pinel gland. Ta žlijezda luči melatonin koji regulira našu budnost i spavanje. Ime je dobila po tome što je "češerastog oblika". Gore na slici je Vatikanski trg koji se zove, PINE CONE SQUER. Dakle na tom Vatikanskom trgu se nalazi skulptura našoj pineal glandu ili epifizi. To je samo po sebi čudno, no kad uzemo u obzir da ispred skulpture stoji otvoreni sarkofag, čovjek se zamisli. Što bi to trebalo predstavljati? Još je nešto ovdje izrazito zanimljivo. Najme mnogo drevnih Bogova, starih Sumerana, Egipćana, Grka, itd., prikazano je upravo s pine conom ili češerom. Što se krije iza svega ovoga???

MISTERIJA SFINGE


Na Giza platou Sfinga čuva najpoznatije građevine ljudske povijesti. Dakako riječ je o piramidama, kao što sam već ranije kazao mnogi ljudi danas smatraju da su to samo grobnice mrtvim faraonima. Pomnijim promatranjima, vrlo brzo dolazimo do zaključka da ta tvrdnja nema nikakvog smisla. Najme smatra se da su piramide građene za vrijeme egipatske IV. dinastije faraona, negdje oko 2500 godina p. n. e., dakako kao grobnice tim istim faraonima. Ali su faraoni IV.dinastije imali na drugim mjestima svoje "grobnice" i tamo su pokopani. Što će im dvije "grobnice"? Nikada na Giza platou nije pronađena mumija nekog faraona. Unutar piramida, za razliku od svih drugih piramida iz različitih dijelova svijeta, nema nikakvih natpisa, hijeroglifa, zidovi su čisti. Čovjek si postavi jedno logično pitanje. Da sagradiš jednu od najvećih, najimpozantnijih građevina ljudske povijesti, dali bi pustio da Svijet nagađa koji je tvoj identitet. Ili, bi po prirodi stvari svima dao do znanja da si baš ti to izgradio.
KINESKE PIRAMIDE

U središnjoj kineskoj provinciji Shensi nalazi se preko stotinu velikih piramida potpuno nepoznatih svjetskoj javnosti. Radi se o zabranjenoj zoni oko grada Xian. Prva fotografija Kineskhi piramida je snimljena 1945.god na kraju Drugog svjetskog rata.Analizom fotografije ustanovljeno je da je piramida visoka blizu 300 metara. Kasnije će se, među arheolozima, ova piramida nazvati “Bijela piramida” Ova Bijela piramida nalazi se u Qin Ling Shan planini oko 60 milja jugozapadno od Xi'an. Fotografija je u dosjeima američka vojske bila 45 godina, kao najstrože čuvana tajna. Arhitektura piramida sliči onima u Srednjoj Americi sa poravnatim vrhom, a na nekima od njih se mogu vidjeti ostaci hramova na vrhu. Zanimljivo je da prema postojećim izvorima u okolini piramida postoje grobovi sa kosturima. Riječ je o čudnim humanoidnim bićima sa velikim glavama i nerazmjerno malim tijelima od metar i dvadeset centimetara visine.Kineska vlada se odlučila pozabaviti ovom pojavom, najme na svim je piramidama planski zasađeno brzo-rastuče drveće, kako bi u budućnosti, to sve bilo pokriveno gustom šumom...

TREĆI SVJETSKI RAT

Članovi Talijanske nacionalne biblioteke u svibnju 2004. u Rimu otkrili su rukopise slavnog proroka Nostradamusa (1503-1566). Rukopise je navodno Nostradamusov sin poklonio Papi Urbanu VIII (1568. – 1644.), da bi nakon njega gotovo četiri stoljeća ležali sakriveni u rimskim arhivima. Zapise je istražio dr. Michael Rathford. Kombiniranjem tradicionalnih metoda i suvremenih algoritama došao je do tehnike za dešifriranje koju je nazvao Nostradamusov kod. Na osnovu svog tumačenja Rathford je napisao knjigu koja se zove Nostradamusov kod: Treći svjetski rat. U njoj se opisuju aktivnosti Osame Bin Ladena, teroristički napadi na SAD, nuklearno razaranje Rima i sukobi SAD-a sa Iranom odnosno Sjevernom Korejom. Pomoću Nostradamusovog koda Rathford je utvrdio da otkriveni spisi između ostalog, opisuju i period koji slijedi, te ključne učesnike u njemu poput Osame Bin Ladena. Poglavlje koje se odnosi na period od 2007. do 2012 (u njegovu tumačenju) opisuje kako će se neki 'ludi vođa' sa Bliskog istoka domoći nuklearnog oružja i njime napasti Europu. Jedna će bomba završiti u istočnom dijelu Sredozemnog mora i zatrovati ribe. Europske zemlje pokušaće intervenirati, međutim, vođa će upotrijebiti ostatak svoga nuklearnog arsenala u napadu na druge dijelove Europe, posebno Italiju i u njoj Rim. Međutim, uza svu ludost i moć koju posjeduje, taj vođa još nije onaj pravi Antikrist koga tako često u svojim proročanstvima spominje Nostradamus, već njegov prethodnik i pomoćnik koji će mu tek pripremiti i olakšati dolazak. Prema rukopisima, period koji slijedi biće obilježen i prirodnim katastrofama poput potresa i vulkana, te klimatskim promjenama koje će izazvati suše i glad. Prirodne nepogode, prije svega potresi i poplave, posebno će snažno pogoditi Sjedinjene Države. U nastojanju da se suoči sa katastrofama SAD će bankrotirati. Koristeći tešku situaciju Antikrist će preuzeti vlast u Aziji i na Bliskom istoku. Sve to zajedno – strah, suše, glad, neprijateljstva, poplave i potresi, luđaci i teroristi – konačno će dovesti, barem prema Rathfordu, do Trećeg svjetskog rata.

NACISTIČKI NLO
TAJNA VEZA NACISTA I NLO-a >>> Uvjerljivo istraživanje mogućih veza između pojava NLO-a u prošlih pola stoljeća i tajnih tehnologija letećih tanjura na kojima su u Drugom svjetskom ratu radili nacisti. Skoro do samog svršetka II svjetskog rata nacistički znanstvenik Viktor Schauberger radio je na tajnom znanstvenom zadatku koji je Hitleru trebao omogučiti da sigurno dobije rat. I jako malo je nedostajalo, pa da u naumu i uspije. Schauberger je slijedio ideje starijeg Njemačkog znanstvenika Johannes Keplera koji je proučavao tajna učenja Pitagore. Bilo je to znanje o imploziji tj. korištenje potencijala unutarnje energije u vanjskom svijetu. Kasnije su na tisuće nacističkih znanstvenika bili potajno prebačeno u Ameriku. Vrlo vjerojatno danas Amerika ima svoju flotu "Letećih tanjura" koje su izradili po nacrtima Viktora Schaubergera. To je jedna od najstrože čuvanih tajna...
OTROVI U HRANI

Svi ste čuli za stvari, poput fluorida (koji se nalazi u vecini pasta za zube), genetski modificiranu hranu. No, dali ste čuli za Aspartam (umjetni sečer). Nisu sve namirnice štetne, ali većina sadrži sastojke, umjetne kemikalije koje su dodane a jako su otrovne i loše su za zdravlje, oni to znaju sve ovo vrijeme, i odobrili su ih za upotrebu. Počnimo s aspartamom. Više ne možete otići u prodavaonicu i kupiti žvake, a da nemaju aspartam kao dodatak. 70-ih godina Searle je pokušao dobiti odobrenje za uporabu aspartama, ali neuspješno. Bila su potrebna tri pokušaja jer je u njihovom istraživanju sprovedenom nad majmunima, većina test subjekata je umrla ili oboljela od raka. Sada imate mainstream članke gdje je Europska unija napravila veliko istraživanje i dobila rezultate o djeci rođenoj sa premalom težinom, preranim porođajima i pobačajima kod onih žena koje su pile pića na bazi aspartama, kao naprimjer "Coke Zero". Što je aspartam? To je fekalni otpad E-koli bakterije. Oni je genetski modificiraju, nahrane toksičnim otpadom i onda ona pražnjenjem izbaci aspartam! Toliko ima nuspojava da je to neizrecivo (tumor na mozgu, moždane udare i mnogo drugih bolest). Sve je unaprijed isplanirano. Uz sve ovo, stvara i ovisnost. Ali idemo dalje, i popričajmo o McDonald'su i njegovoj piletini (Chicken McNiggets). Sjećam se da sam prije deset godina čitao u zdravstvenom informatoru kako se u njima, kao i u još mnogo hrane nalazi jedna vrsta plastike, slična silikonu. Dodavanje ovog aditiva ilegalno je u svim ostalim zemljama svijeta, ali ne i u SAD-u. Tajna je u tome da je sve ovo isplanirano od strane FDA (Službe za kontrolu hrane i ljekova). Pogledajte samo koje sve lijekove odobravaju, a koji uzrokuju srčane udare i rak. U slučaju Nurnberg, nacisti su u koncetraciskim logorima u vodu stavljali natrij fluorid, kako bi se zatvorenici načinili pokornijima. Stotine studija pokazalo je ove rezultate čak i prije nego je Hitler došao na vlast. Ovo je oblik pirisilnog drogiranja. Kako je javnost postala upoznata sa ovim, priznali su da količina od 1:1 000 000 natrijum fluorida više nego udvostručuje šanse za rak kostiju kod dječaka i muškaraca. Odgovor vladinih korporacija je bio ne samo da se doda u vodu, već i u tisuće drugih proizvoda poput dječje vode. Počeli su da dodaju i količinu 900:1 000 000 u jaja u prahu. To prouzrokuje pad kojeficijenta inteligencije, povečava sterilitet, a dodaje se u toliko namirnica koje konzumiramo. više na ATLANTIDA.hr

H.A.A.R.P.
H.A.A.R.P. TAJNI AMERIČKI PROJEKT >> Ljudi koji prate djelovanje HAARP-a tvrde kako je bio aktivan i 12. siječnja 2010. kada je Haiti pogodio razoran potres. Ujedno na YouTubeu postoje brojni videoprilozi o tome kako su se prije potresa na nebu vidjele razne anomalije i boje, pogotovo u slučaju potresa koji je pogodio Sečuan u Kini. Posljedice posjedovanja ovakvog oružja su nesagledive, tvrde analitičari, a o razlozima zašto se uništavaju samo siromašna područja može se tek nagađati. Javnosti je objašnjeno da je cilj projekta HAARP akademsko istraživanje kako bi se promijenila ionosfera da bi se poboljšala mogućnost komunikacije za dobro čovječanstva. No što je to zapravo? Jeli slučajno da su od aktiviranja HAARP-a mnogobrojni stručnjaci prijavili čudne vremenske anomalije, uključujući goleme poplave, uragane i potrese? Ono se sastoji od nekoliko elemenata koji služe za prijenos energije te od brojnih elemenata za proučavanje ionosfere. Cilj istraživanja je znanstveni, ali dio dobivenih rezultata mogao bi se primijeniti i u vojne svrhe. HAARP nije jedina ustanova koja se bavi ovakvim istraživanjima. U Europi postoji EISCAT kao i u Rusiji Sura Ionospheric Heating Facility. Prema istraživanjima američkih novinara, čini se kako su znanstvenici za HAARP uređaj (tj. ideju slanja energije u ionosferu) dobili upravo iz proučavanja radova Nikole Tesle i “Teslina štita” te “smrtonosne zrake”.
Ovo je ATLANTIDA News:
        
Blog
četvrtak, siječanj 31, 2013

Izvor: http://divinecosmos.com/

http://divinecosmos.com/images/demonocracy-gold-all_gold_in_the_world-reserves-cube.jpg

I prvi i drugi svjetski rat, u kojima je ubijno više 100 000 000 ljudi, imali su mnogo skrivenih planova. Jedan od tih je i prisvajanje svjetskih rezervi zlata. Obje strane u ratovima bile su financirane iz istih centara moći. Jedan od ciljeva bio je preuzeti zlato iz javnih banka i od građana te ga staviti u privatne ruke, i predati ih privatnoj banci obitelji Rotschild - Federalnim rezervama.

http://divinecosmos.com/images/Executive_Order_6102.jpg

Iste te Federalne rezerve, sudjelovale su u financiranju Boljševičke revolucije, kako nam to pokazuje novija studija sveučilišta Yale.Nacističku njemačku su također velikim djelom finacirale Federalne reserve, preko nekih svojih entiteta kao što su Royal Dutch Shell danas poznatija kao Shell oil company. Za uzvrat su nacisti, u svakoj zemlji koju su okupirali, izvlačili zlato i to predavali u ruke svojih mecena... više o ovoj temi pročitaj na: http://royaldutchshellplc.com/2010/11/06/royal-dutch-shell-and-the-nazis-part-5-evidence-of-shelldeterding-financial-support-for-the-nazis-2/


http://divinecosmos.com/images/hitler_stalin.png

1939. navodni smrtni neprijatelji potpisuju pakt o ne napadanju. Mnogi ljudi ne vide da tim činom zapravo planiraju novi veliki svjetski rat. Za vrijeme i nakon drugog svjetskog rata, Federalne rezerve surađuju sa sovjetima i drugom Staljinom. O tome je veliki članak napravio i engleski Independent: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/rothschild-spied-as-the-fifth-man-1444440.html Najme, Victor Rothschild je upozorio Staljina na saveznički plan za izgradnju atomske bombe koristeći plutonij 235. To nije bio Klaus Fuchs, ili, kao što se općenito vjeruje, državni službenik Ivan Cairncross. Victor Rothschild ukrao je sve glavna UK/US oružane planove u Drugom svjetskom ratu, uključujući i planove i nacrte za biološka oružja, atomsku bombu i radar.

više o ovoj temi pronađite na: http://divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1107-new-russian-doc

atlantidahr @ 10:26 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 12, 2012
Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/12/06/medicinska-marihuana-drasticno-smanjila-tumor-na-mozgu-kod-osmomjesecne-bebe/

zdravo

Čini se da marihuana kao lijek, polako ali sigurno, dobiva mjesto u medicini koje zaslužuje. To potvrđuje i nedavni slučaj tretmana kod bebe stare samo 8 mjeseci, kod koje je primjenom ulja od marihuane smanjen masivni tumor na mozgu.

Kako prenosi ugledna tiskovina Huffington Post, iako se uporaba marihuane u medicinske svrhe polako širi, do sada se nije primjenjivala kod djece. Dr. William Courtney je bio jedan od skeptika o njenoj učinkovitosti, no prije par dana je i sam priznao da je usprkos svojoj skeptičnosti uvidio kako marihuana zaista djeluje kao lijek.

Izjavio je: “Bio sam prilično skeptičan 5 ili 6 godina, no moj najmlađi pacijent, star samo 8 mjeseci, imao je veliki centralno smješten, neoperabilni tumor na mozgu”. Dječakov otac je inzistirao na nekonvencionalnom tretmanu korištenja ulja od marihuane.

Stoga su djetetu na dudu stavljali dva puta dnevno ulje od cannabisa, polako povećavajući dozu. U roku od dva mjeseca tumor se drastično smanjio što je bilo dovoljno da pedijatrijski onkolog dozvoli nastavak terapije.

Tumor je znakovito smanjen nakon osam mjeseci liječenja. Dr. Courtney je istaknuo da ovaj uspjeh zbog tretmana marihuanom znači da “ovo dijete, zbog toga, neće imati dugoročne nuspojave koje bi imalo zbog vrlo visokih doza kemoterapije ili zračenja … trenutno ovo dijete zovemo beba – čudo, i ja se moram složiti da je ova terapija savršen odgovor te da bi u prvom redu trebali inzistirati na ovakvom liječenju za svu djecu prije nego li se krene s konvencionalnim terapijama koje imaju zastrašujuće dugoročne nuspojave. “

Primjena marihuane u medicinske svrhe nije novost, ali se vijesti o tome slabije prenose. U nekim državama njena je primjena regulirana zakonom, no ipak su to rijetki primjeri u svijetu. Jedan od primjera je i slučaj sedmogodišnje djevojčice Mykayle Comstock. Ona je jedna od najmlađih pacijenata iz Oregona koji se liječe medicinskom marihuanom.

Mykayli je prošlog proljeća dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemij , te je jedna od 2201 pacijenata, od kojih je 52 djece, kojoj je od strane države Oregon dozvoljeno korištenje marihuane u medicinske svrhe. Ona uzima gram ulja od marihuane dnevno za tretman nuspojava kemoterapije.

Oregonski zakon ne zahtijeva praćenje djeteta koje koristi medicinsku marihuanu od strane pedijatra. Prema državnom 14 godina starom zakonu o medicinskoj marihuani, roditelji su ovlašteni da odluče dozu, učestalost i način djetetovog konzumiranja marihuane.

Iako je marihuana na popisu narkotika 2. liste od strane države Oregon, savezna vlada ga svrstava na popis 1. liste, što znači da je liječnik ne može propisati, prema Oregonskom Medicinskom priručniku za medicinsku marihuanu.

Medicinska marihuana je sada legalna u 18 država SAD-a no učinci marihuane na mozak u razvoju ostaju tema od interesa za znanstvenike. Nadajmo se da će se se znanstvena istraživanja obavljati u većem obimu, te da će ovaj prirodan lijek jednog dana postati legalan, dekvalificiran kao narkotik te će biti svrstan u konvencionalne načine liječenja raka.

prenesno sa: http://matrixworldhr.wordpress.com/

atlantidahr @ 16:22 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 6, 2012


O Kongu se ne piše u novinama, ne prikazuje se na Dnevniku, niti čita na internetu. Riječ je o građanskom ratu 'tamo negdje u Africi', za kojeg nas boli briga. Dosad je u ratu ubijeno više od 5 milijuna ljudi, uglavnom civila, što je za usporedbu, više nego što Hrvatska ima stanovnika. No, rat u Kongu nema nikakve veze s plemenskim sukobima i s 'primitivnim crncima', za rat u Kongu direktno su krive velike kompanije koje na sve načine žele doći do kongoanskog rudnog bogatstva.

Službena verzija priče o početku rata, tvrdi da su nakon genocida u Ruandi Hutu ubojice pobjegle u Kongo, a vojnici Ruande su ih slijedili i ratuju s njima dan danas na teritoriju druge države. To je laž. Vojnici Ruande nisu slijedili ratne zločince kako bi ih kaznili, oni su ušli u Kongo kako bi okupirali kongoanske rudnike. Kongo je najbogatija zemlja na svijetu po nalazištima zlata i rijetkih ruda bez kojih je nezamisliva naša civilizacija. Nakon što je Ruanda prošla nekažnjeno, još šest afričkih zemalja je poslalo svoje vojnike kako bi i oni ugrabili dio kolača.

Sva ruda koja se iskopa i ukrade u Kongu završi kod nas - u Europi, u Kini, Japanu, Americi...Godinama su uz zlato iz Konga najviše krao koltan, ruda koja se koristi u izradi električnih kondenzatora kakve sadrži svaki laptop, mobitel, kamera, konzola za igranje... U jednom trenutku, zbog izlaska Playstationa 2 i povećane potražnje, cijena koltana popela se na 600 dolara za kilogram rude.

UN su provele istragu i osudile stotinjak korporacija iz razvijenih zemalja svijeta. Vlade tih država nisu poduzele ništa po tom pitanju, samo su zatražile od UN-a da prestane čačkati mečku, jer u pitanju je business.

U ovom trenutku, u Kongu se nalazi 17.000 UN vojnika koji su praktički bespomoćni. Ruanda i dalje drži velik dio Konga pod kontrolom i eksploatira prirodna bogatstva koja prodaje razvijenim zemljama. Kongo je tužan podsjetnik da novac vlada svijetom i da više od 5 milijuna mrtvih ne zanimaju nikoga, ako umiru daleko od očiju. - klik.hr

atlantidahr @ 20:22 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 29, 2012
Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/11/28/gazirana-pica-bolest-u-casi/Matrix World

Gazirana pića su izrazito loša za naše zdravlje, nema rasprave, nema demantija, to su neupitne činjenice na koje mi zatvaramo oči i pravimo se kao da to nije istina. Vi možete nastaviti s korištenjem patentiranih i zaštićenih otrova koje kupujete na policama prodavaonica no prije nego li sebi ili svome djetetu naspete još jednu čašu, promislite što zapravo pijete.

Sastojci iz noćnih mora

Na kraju XIX vijeka u prve kole su se stavljale značajne količine kokaina, ako ste se ikada zapitali zašto Coca Cola nosi to ime, vjerojatno vam je sada sve jasno. No kole nemaju potrebe za stvaranjem takve vrste ovisnosti kod potrošača, jer su prepune drugih sastojaka koje u potpunosti remete naš metabolizam.

Već godinama se u SAD-u vodi rat kako bi se spriječilo usvajanje zakona u kojima bi svi proizvođači bezalkoholnih i gaziranih pića trebali identificirati i navesti toksične i kancerogene kemikalije koje se nalaze u njihovim proizvodima.

4-MI ili 4-metilimidazol

4-MI je iznimno kancerogena kemikalija, ona se stavlja u pića poput: Coca Cole, Pepsi Cole, Dr. Peppera i još 365 drugih proizvođača hrane i pića koji imaju potrebu za jeftinim izgledom karamele. Boja koja se naziva prirodni karamel, nema veze s prirodnim niti s karamelom, već je u pitanju zloglasni 4-MI.

Znamo li mi uopće što se nalazi u našim kolama?

Iako je ova boja poznati uzročnik kancerogenih oboljenja u sisavaca, naročito raka štitnjače, pluća i jetara, FDA – Food and Drug Administration – krovna američka udruga za hranu i lijekove, do sada nije zabranila ovu opasnu kemikaliju bez obzira što je svakodnevno konzumira stotine milijuna ljudi diljem svijeta.

HFCS – Kukuruzni fruktozni sirup

U kolama se nalazi jako puno različitih vrsta šećera, obično je u pitanju HFCS – High Fructose Corn Syrup, ili kukuruzni fruktozni sirup, koji iznimno povećava apetit i povećava tjelesnu težinu i negativni ili loš kolesterol. HFCS je jedan od najvećih uzročnika stvaranja sala oko trbuha i tipičnog izgleda „američkog“ konzumenta. HFCS ćete najčešće naći u svim gaziranim pićima, bez obzira na proizvođača, osim u segmentu koji se naziva „diet“ ili dijetna pića. HFCS je jedan od najvećih uzročnika srčanih problema i stvara poremećaje u metabolizmu, od visokog krvnog tlaka, inzulinske poremećaje, dijabetes, do promjena na krvnim žilama i nagomilavanje sala.

Aspartam ili Aspartame

Ovaj nekadašnji vojni otrov se nalazi u preko 6000 prehrambenih proizvoda, od pića i bombona do pasta za zube i sirupa za iskašljavanje, no najčešće ga možemo naći u pićima s oznakom „diet“ ili dijetnim pićima. Aspartam je metilni ester dipeptida građen od dvije amino kiseline, asparaginske i fenilalanina. Aspartam je 200 puta slađi od saharoze, no zapravo uopće nije sladak već je moždani pojačivač ukusa, drugim riječima u potpunosti laže naš mozak o ukusu. Ovaj kancerogeni otrov je na tržište pustio 1981. Donald Rumsfeld CEO Searlea koji se danas nalazi pod otkriljem monstruoznog Monsanta.

Aspartam se nalazi u gotovo svim prehrambenim proizvodima. Koliko znate o ovom otrovu? Slika vlasništvo Dees Illustration.

Iako su od početka znanstvenici ukazivali na kancerogena i anti-metabolička svojstva Aspartama, visoka politika i lobiranje s jako puno novca je uspjelo progurati ovaj otrov u gotovo sve prehrambene proizvode. Aspartam stvara brojne bolesti i poremećaje: Lou Gerigov sindrom, NHL Non-Hodgkins Limfom, multiple mijelome, leukemiju, Parkinsonovu bolest i druge neuro-degenerativne bolesti, tumore na mozgu, moždane udare, Tourettov sindrom, te stvara brojne urođene defekte na djeci i uzrokuje probleme u trudnoći i abortuse. O Aspartamu smo pisali na dugo i na široko, s podacima iz brojnih znanstvenih studija, želite li o Aspartamu saznati više kliknite na linkove ovdje, ovdje.

Fosforna kiselina

Fosforna kiselina je dodana kako bi tijelo zadržalo ogromne količine šećera koje se nalaze u gaziranim pićima, ona isisava velike količine magnezija i kalcija iz kostiju i tkiva i ozbiljno remeti i smanjuje rad našeg imunološkog sustava. S obzirom da fosforna kiselina utječe direktno na „ispiranje“ naših kostiju, one postaju porozne i slabe, što se povezuje s brojnim poremećajima s kostima kod dugogodišnjih korisnika gaziranih pića. Fosforna kiselina je i poznati uzročnik kamena na bubregu koji se najčešće stvaraju kod muške bjelačke populacije. Fosforna kiselina je najčešći uzročnik osteoporoze u zapadnjaka.

Natrijev benzonat

U tekstu koji je objavila web stranica Natural News, stoji kako svaki 11 stanovnik SAD-a ima problema s astmom uz bubuljice, svrab i lišajeve na koži. Natrijev benzonat je konzervans u svim gaziranim pićima, no stvara kronične napade astme i probleme na koži, s obzirom da su građani SAD-a najveći potrošači gaziranih pića na svijetu, i da gotovo ni ne piju običnu vodu, možda bi se odgovor na pitanje, zašto je astma toliko česta i SAD-u, mogla naći u obliku natrijevog benzonata.

Kafein

Kafein je dobro poznat spoj o kojemu ne trebamo trošiti puno vremena ni riječi, no važno je napomenuti kako kafein uzrokuje ovisnost, uništava nadbubrežne žlijezde i stvara stres.

Natrijev citrat

Ovaj spoj se nalazi u svim kolama, on može uzrokovati mišićne spazme, povećanu količinu natrija u krvi i mnoge druge nepoželjne efekte na zdravlje.

Limunska kiselina

Limunska kiselina upropaštava caklinu na zubima i zajedno sa šećerom je jedan od najvećih uzročnika karijesa kod moderne ljudske populacije.

Dijetni otrovi

Kao da u klasičnim kolama i gaziranim pićima nema dovoljno otrova, dijetna pića najnovije generacije su osigurala prvo mjesto među najopasnijim pićima današnjice.Jedan od najmodernijih dijetnih gaziranih proizvoda na tržištu je Pepsi NEXT, u ovom “piću“ se pored Aspartama i već navedenih toksičnih kemikalija nalaze i sukarloza (E955) koja stvara ovisnost, poremećaj metabolizma i pretilost dok s druge strane uništava mikro-floru u crijevima i ovojnicu probavnog trakta, te kalijev-acesulfam (Ace K) za kojeg se zna kako uzrokuje kancerogena oboljenja i oboljenja štitne žlijezde.

No nemojmo zaboraviti da najveći svjetski brendovi kola i gaziranih pića jako paze na svoje osnovne sastojke i industrijske recepte, sve naše tvornice kola su ništa više nego li punionice, originalni sirupi za stvaranje pića se prave uglavnom u SAD-u. Sva voda u SAD-u, koja služi za stvaranje osnovnih sirupa za bezalkoholna gazirana pića, je pomiješana s velikim količinama fluora.

Fluor

Fluor je korišten u nacističkim koncentracisjkim logorima kako bi logoraši bili poslušni točnije kako bi flor uspješno manipulirao s njihovom slobodnom voljom. Sva američka pića i hrana imaju velike količine fluora u sebi jer je fluoridacija američkih vodocrpilišta i vodovoda započela još polovicom prošlog vijeka.

Fluor kalcificira epifizu, na slikama vidite primjer kalcificirane epifize.

Fluor je kancerogeni otrov koji osim mijenjanja našeg ponašanja utječe i na kalcifikaciju epifize koja upravlja endokrinim sustavom i hormonima zaslužnima za cirkadijski ciklus, osim toga fluor kalcificira naše arterije i uzrokuje brojne kardio-vaskularne probleme. O fluoru možete više saznati, ovdje.

Čudovišno korištenje stanica abortiranih fetusa u proizvodnji gaziranih pića

U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.

više o ovoj temi pročitajte na: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/11/28/gazirana-pica-bolest-u-casi/atlantidahr @ 17:22 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, studeni 21, 2012
Izvor: http://danas.net.hr/svijet/pet-lazi-koje-mediji-serviraju-o-napadu-izraela-na-gazu

Pet laži koje mediji serviraju o krvoproliću u Gazi

U sukobu koji je sada ponovno u medijskom fokusu, ključan je način na koji je isti predstavljen. Američki mediji davali su i daju veliki obol tome, i to na način da su svoj medijski prostor ustupili izraelskim dužnosnicima i glasnogovornicima da ga oblikuju onako kako to njima odgovara – lažima.

Huffington Post donosi listu pet najučestalijih laži i manipulacija činjenicama o sukobu u Gazi koje se mogu vidjeti u američkim medijima:

1. Izrael je prisiljen na raketiranje kako bi obranio svoje građane

CNN i druge medijske kuće u Americi uredno počinju svoje izvještaje o zadnjem krugu nasilja u Gazi događajem od 10. studenoga, kada su četiri izraelska vojnika ranjena u palestinskoj vatri. Nakon toga su izraelske obrambene snage odgovorile ubijanjem nekoliko Palestinaca. No, samo dva dana ranije 13-godišnji Palestinac ubijen je u izraelskom vojnom upadu u Gazu, a da se ne spominju raniji smrtni slučajevi na palestinskoj strani. Pristranost u izvještavanju je, sjetimo se, posebno bila napadna 2008./2009, kada je veliki izraelski napad na Gazu (u kojem je ubijeno najmanje 1.400 Palestinaca) predstavljen kao obrambeni, uz tek usputnu informaciju da je upravo Izrael bio taj koji je tada prekršio sporazum o prekidu vatre. Zar Palestinci nemaju pravo na samoobranu? I ako neselektivno palestinsko bombardiranje nije prihvatljiv odgovor na izraelsko nasilje (a nije), zašto bi onda neselektivni izraelski napadi u Gazi bili prihvatljivi? I zašto se u svemu uporno prešućuje širi kontekst cijele priče, a to je da je Gaza pod izraelskom blokadom i vojnom kontrolom?

2. Izrael pokušava izbjeći civilne žrtve

Eh, ovo je već teži zadatak za manipulativnu medijsku mašineriju, naročito onda kada izraelski dužnosnici izjavljuju da je "cilj operacije vratiti Gazu natrag u srednji vijek", kao što je to izjavio izraelski ministar unutarnjih poslova. Ili kada primjerice Gilad Sharon, sin bivšeg izraelskog premijera Ariela Sharona, kaže: "Moramo poravnati sve četvrti u Gazi." Ako mislite da se radi samo o retorici, onda se sjetiti sukoba iz 2008./2009. Nisu samo organizacije za ljudska prava bile te koje su u javnosti podastrle dokaze o izraelskim ratnim zločinima u Gazi, nego su to bili i izraelski vojnici kojima savjest nije dala da šute o zločinima koje su počinili.

'Slučajna greška': Umjesto vojne mete, bombardirali obitelj

Ako se i dalje ne možete odlučili između toga tko govori istinu, samo se zapitajte: kako to da je Hamas uspio ubiti samo troje ljudi u Izraelu unatoč tim "neselektivno" ispaljenim tisućama raketa, dok je Izrael ubio njih više od stotinu unatoč tome što posjeduju sofisticirano precizno oružje kako bi se izbjegle civilne žrtve? Za ilustraciju, navodi Huffington Post, samo u jučerašnjem napadu Izrael je ubio više civila u Palestini nego što je Izraelaca poginulo od palestinskih raketa u više od tri godine trajanja sukoba.

3. Ovo je stvar sigurnosti

Ako je izraelski glavni cilj doista bio završiti raketiranje iz Pojasa Gaze, sve što su trebali napraviti jest prihvatiti primirje koje su im nudili Palestinci prije atentata na vođu Hamasa Ahmeda Jabarija. I ako je cilj blokade Gaze samo spriječiti unos oružja, zašto bi bio blokiran i izvoz iz Gaze? Zašto su ograničeni prehrambeni artikli? Istina je ta da se ovdje ne radi o sigurnosti, nego o kažnjavanju stanovništva Gaze zbog njihovog političkog odabira Hamasa. Kada je Gilad Sharon predložio desetkovanje Gaze, pravdao ga je tvrdnjom da stanovnici Gaze nisu nevini jer su izabrali Hamas. Istom se logikom vode teroristi kada napadaju civile u demokraciji. Jesu li time i izraelski civili legitimne vojne mete ako su izabrali desno orijentirane vođe koji su počinili zločine protiv Palestinaca? Naravno da nisu, i samo poremećeni um može reći da se taj princip može primjenjivati na palestinske civile.

4. Hamas je problem

Svaki put kad čujete da Izrael servira Hamas kao krivca za nasilje u Gazi, valja razmotriti dvije stvari. Kao prvo, Hamas ne samo što je pokazao spremnost na primirje s Izraelom ukoliko Izrael prestane s raketiranjem Gaze, nego je i predložio (iako mješovitim signalima) rješenje s dvije države (u granicama iz 1967.). A kao drugo, i još važnije, Hamas nije došao na vlast sve do 2006./2007. godine. Odnosno u razdoblju od 1993. do 2006., dakle 13 godina, Izrael je imao priliku uspostaviti mir s mnogo umjerenijom i podatnijom palestinskom vlasti, koja je priznala Izrael i odrekla se nasilja. I što je Izrael napravio? Je li uspostavio mir? Ili je nastavio s okupacijom palestinske zemlje i uzurpiranjem palestinskih resursa? Odgovor je u potonjem pitanju, a ta nemogućnost da se zaštite palestinska prava putem pregovora i suradnje, ojačala je Hamas i druge ekstremiste. Istina je ovdje potpuno obratna: izraelsko kršenje palestinskih prava ojačalo je ekstremiste i dovelo ih na vlast.

5. Postoji vojno rješenje za ovaj sukob

Ovo nije prvi put, a vjerojatno ni zadnji, da je Izrael započeo vojnu akciju ne bi li prisilio svoje protivnike na predaju. I je li ih to dovelo išta bliže završetku sukoba? Kako vidimo, nije. Nakon sukoba iz 2009., Hamas je ostao na vlasti i u posjedu je tisuća raketa. Izraelska vojna nadmoć, koja je doista impresivna i to zahvaljujući 30 milijardi dolara američke vojne pomoći u ovom desetljeću, nije jača od volje Palestinaca da žive dostojanstveno. Način na koji se može zaustaviti raketiranje u kratkom roku jest pristati na primirje i okončati blokadu Gaze. A dugoročno rješenje jest završetak izraelske ilegalne okupacije palestinske zemlje i omogućavanje Palestincima da ostvare svoje pravo na samoopredjeljenje. Vjerojatno smo blizu sporazumu o prekidu vatre kojim će biti završen i ovaj krug nasilja. No, pravi je izazov završiti izraelsku okupaciju i uspostaviti dugoročni mir i sigurnost i za Palestince i za Izraelce.

prenesno sa: http://danas.net.hr/

atlantidahr @ 15:56 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, studeni 17, 2012


Sutra obilježavamo 21. obljetnicu pada Vukovara. Mnogo je žrtava bilo u Vukovaru, prema službenim podacima RH, do kraja 1991. god. ubijeno je 3.210 ljudi, a 17.393 ih je ranjeno. Točne i precizne brojke još su uvijek nepoznate. Samo je na Ovčari mučki ubijeno, od strane JNA i srpskih paravojnih postrojbi, oko 260 civila. Što je jedan od najvećih zločina u domovinskom ratu. O Vukovaru je napisano mnogo tekstova, koji govore o žrtvama i hrabrim ljudima koji su branili Vukovar.

Datoteka:Croatian War 1991 Vukovar street.jpg

Ja bih se u povodu 21. obljetnice pada tog grada, posebnu pozornost želio posvetiti legendarnim riječima Alenke Mirković. Tako Alenka Mirković, novinarka ratnog Hrvatskog radija Vukovar, koja u svojoj knjizi "91,6 MHZ Glasom protiv topova", u jednom odlomku na 283 stranici, govori o proboju iz opkoljenog grada. U tom odlomku ona opisuje situaciju kada su njoj, i njenom kolegi prišla dvojica policajca iz Varaždina. Najme, nadali su se da oni kao domaći najbolje poznaju teren. Rečenica na kraju toga odlomka, nameće se kao zaključak istinite priče o Vukovaru, i obrani grada, kao i obrani cjeloukupne RH. Te kako jednostavan opis i sažetak svih vrlina ljudi, koji su branili Vukovar i Hrvatsku. "Vraga poznajemo, pomislila sam cupkajući od zime i pušući u šake, da ih ugrijem. Policajac me je gledao, a onda je nešto izvadio iz đepa i pružio mi u mraku, vama će ovo trebati više nego meni. Uzela sam iz njegovih ruku par debelih, toplih, vunenih rukavica. Osjećala sam toplinu, neizmjernu zahvalnost i tugu. Isuse Bože, kakvi ljudi ovdje ginu!"atlantidahr @ 16:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare


Vučedolska golubica je simbol grada Vukovara, ona je najpoznatija keramička posuda s arheoloških iskopavanja u Vučedolu, koji se pak nalazi veoma blizu Vukovara. Vučedolska kultura potječe iz mlađeg eneolitika, tu se nalazi veliko naselje iz bakrenog doba. Oblici tih drevnih Vučedolskih kuća bili su pravokutnog oblika s predvorjem i središnjim ognjištem. 

Važnu ulogu u životu pripadnika Vučedolske kulture, je imao kult štovanja kovača. Poglavito kovača bakra. Čak se vjerovalo da kovači imaju utjecaj na prolazak vremena te da su utjecali na godišnja doba.
Godine 1991. neki su novi ljudi postali "kovači smrti", oni su Vukovaru iskovali sudbinu patnje, bola, tuge. Evo baš se sutra navršava 21. obljetnica pada Vukovara. Grad je pao nakon 87 dana opsade od strane Jugoslavenske narodne armije, te srpskih paravojnih snaga. Ti "kovači smrti" iskovali su bolnu sudbinu mnogim majkama, koje su izgubile najmilije. Samo u toj bitci poginulo je negdje oko 4000 ljudi, a Vukovar je potpuno uništen. Zašto se sve to dogodilo, zašto se dopustilo da ludilo pobjedi nad razumom, kakav to čovjek mora biti, da može takvo nešto učiniti jednom gradu? Povijest ljudske civilizacije je prepuna ratova, a protiv koga se uvijek ratovalo? Ljudi su ratovali protiv ljudi. Zašto je to tako, kada će jednom razum pobijediti te "kovače smrti"?

atlantidahr @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, studeni 14, 2012


Rim, Bukurešt, Štokholm, Madrid, Lisabon, Atena i mnogi drugi gradovi u Europi, danas 14.studenog, bili su pozornica generalnog štrajka u organizaciji Europske konfederacije sindikata, pod sloganom "Youths of Europe rise up".

Na ulice su izašli radnici i radnice kako bi poručili da "strogoća" ne funkcionira, kako je nužan zaokret u vođenju gospodarstva i politike. Mo


ra se dati naglasak na rad i proizvodnju, vratiti socijalnu pravdu i solidarnost među zemljama i narodima. Demonstracije i štrajkovi, odvijati će se tijekom cijelog dana diljem Europe.

Radnici, radnice i mladi ljudi ne žele više snositi troškove krize, na što su primorani strogom politikom štednje, koju sprovodi Bruxelles. Teret krize je pao na njihova leđa, "dok financijske institucije i špekulanti i dalje profitiraju".

Europski sindikat naglašava kako je u Europi 25 milijuna nezaposlenih, te kako u nekim zemljama stopa nezaposlenosti među mladima prelazi 50%.
Osjećaj nepravde raste, a zajedno s njim i socijalno nezadovoljstvo. Europski su sindikati pozvali sve radnike i radnice da sudjeluju danas u protestima.

Potrebno je obnoviti solidarnost među građanima Europe i spriječiti demontažu socijalne države, zaustaviti fleksibilizaciju tržišta rada, privatizaciju javnih dobara, zaustaviti snižavanje cijene rada i smanjivanje mirovina. Pod sloganom "Za rad i solidarnost – protiv društvene nejednakosti", danas će se u gradovima Europe zahtijevati promjene.

Mladi ljudi diljem Europe, kaže se u poruci, plaćaju najveću cijenu. Razina nezaposlenosti mladih je došla do "neprihvatljive granice". Mladi žele alternativne mjere za izlazak iz krize. To je: oporezivanje novčanih transakcija, ulaganje u istraživanje i razvoj, borba protiv korupcije i utaje poreza. To su neki od zahtijeva, koje zahtijevaju da se usvoje u nacionalnim parlamentima, kako bi se uvjerili da se njihove vlade zaista žele uhvatiti u koštac s problemima. A ne na ovakav neprihvatljiv način, koji ne daje nikakvu nadu. Mladi su također nezadovoljni s reformom "Zakona o radu", koji im ne jamči nikakvu budućnost i sigurnost. Žele konkretne i efikasne mjere u tom smislu, jer uvijek postoje alternative.
atlantidahr @ 20:40 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, studeni 7, 2012
Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/11/06/monsantov-roundup-uzrokuje-mentalne-bolesti-i-gojaznost/

monsanto_round_up_ready_seed_mental_illness

Čini se da dobre bakterije iz crijeva mogu biti uništene svakim zalogajem određene hrane koju jedete. Dok antibiotici drže prvo mjesto uzročnika uništavanja crijevne flore, mogao bi postojati novi krivac koji teži prvom mjestu, a to je genetski modificirana hrana.

Osmišljena je formula koja ne samo da uništava poljoprivredni sustav nego također ugrožava zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta. Monsantov najprodavaniji herbicid Roundup je stvorio novu kategoriju super-korova koji je iznimno otporan na herbicid kojeg sadrži Roundup, a poznat je kao glifosat.

Kako se pokazalo, glifosat, aktivni sastojak Roundup-a, za sobom u stvari ostavlja trag na Roundup Ready usjevu uzrokujući daljnju potencijalnu zabrinutost za javno zdravstvo.

Prema dr. Donu Huberu, stručnjaku u određenim znanstvenim poljima povezanima s genetski modificiranom hranom, količina se dobrih bakterija u crijevima smanjuje konzumacijom GM hrane. Ali ovakav je ishod posljedica ostataka glifosata u životinjskoj hrani.

Dr Huber izjavljuje da su ostaci glifosata u genetski modificiranim biljkama odgovorni za značajnu redukciju sadržaja minerala što uzrokuje visoku prijemljivost patogena u ljudi.

Iako su prethodne studije otkrile da se korisne bakterije u životinja uništavaju zahvaljujući glifosatu, morat će se stvoriti jača poveznica vezana uz ljudsko zdravlje kako bi se ova vrsta informacije održala. Dr Huber je detaljno obrazložio negativne utjecaje glifosata i GM utjecaja na biljke, tlo, okoliš, životinje i ljudsko zdravlje, o čemu više i detaljnije možete pročitati ovdje.

Kako svjesnost raste, sve više ljudi shvaća da loša crijevna flora znači i loše zdravlje. Bez ispravnog omjera loših i dobrih bakterija, opće zdravlje pati te bi se vi zbog toga mogli osjećati depresivno. U stvari, loše zdravlje crijeva je izravno povezano s mentalnim bolestima što bi moglo objasniti povećani broj dijagnosticiranih mentalnih bolesti. Uz to, gojaznost, dijabetes i metabolički sindrom su također povezani s lošim zdravljem crijeva.

Još jedna studija objavljena u časopisu Journal of Toxicology in Vitro* pokazuje da čak i pri vrlo niskim razinama formula Monsanto Roundup herbicida razara testosteron i na kraju dovodi do muške neplodnosti.

preneseno sa: http://matrixworldhr.wordpress.com/

atlantidahr @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, studeni 2, 2012
Izvor: http://www.4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/bizarno/1619-dokazano-lanovi-britanske-kraljevske-obitelji-jeli-ljudeDavid Icke godinama govori o kanibalizmu i bolesnim ritualima unutar kraljevskih obitelji, no dailymail po prvi puta s dokazima potvrđuje tu teoriju. Da, britanska kraljevska loza nekada je dokazano jela ljudsko meso!!!!

Nova knjiga o medicinskom kanibalizmu otkrila je da su najmanje do kraja 18 stoljeća članovi britanske kraljevske obitelji gutali ljudske organe i meso! Autor navodi da ovo nije bio slučaj samo kod monarha nego kod plemstva diljem Europe. Tako su kraljica Mary II. i njezin ujak kralj Charles II. konzumirali dijelove prokuhane ljudske lubanje na samrtnoj postelji, tvrdi dr. Sugg. Iako su se odrekli barbarskih običaja iz Amerike pili su krv, jeli ljudsko meso, nosili egipatske mumije preko tijela (!!), a u gozbu su bili uključeni i mozgovi, kosti, koža itd.

Autor nadalje tvrdi da su plemići koristili kožu s lubanja preminulih vojnika da bi liječili bolesti poput šmrkavice. Vjerovali su da je mrtvo ljudsko tijelo najbolji terapeutski agens!

Kralju Jamesu I. je prvotno bila ponuđena tzv. medicina leševa, no on ju je odbio. Charles I. i II. su to objeručke prihvatili, dok je ekipa koja je nastavila s ovom bizarnom znanošću uključivala Francisa I., Johna Banistera, Elizabeth Grey, Roberta Boylea, Thomasa Willisa, Williama III. i kraljicu Mary.

Medicinski kanibalizam je bio vrlo jaka znanost u tadašnjoj Europi uz brojne studije, znanstvene radove i teoriju. Zanimljivo je da je do danas postojala predrasuda da je ovo ponašanje tipično za Srednji vijek no s dokazima je možemo slijediti sve do kraja 18. stoljeća. Najvažniji uvozni proizvodi ove medicine su bili egipatske mumije i leševi radnika te lubanje s britanskog otočja.Autor Dr. Richard Sugg

Kada je smaknut Charles I. brojne slike pokazuju napaljenu svjetinu kako mu pije krv ispod giljotine jer je po znanstvenicima s dvora imala ljekovite moći. Knjiga navodi i ostale bizarne primjere diljem Europe kojih nisu bili pošteđeni Njemačka, Skandinavija, Italija, Francuska, Britanija, Nizozemska ili Irska.

Autor je recimo naveo i storiju mladog Hansa Christiana Andersena koji tvrdi da je vidio roditelje kako odvode bolesno dijete na terapiju ispijanja krvi. U Njemačkoj su plemiće pacijente dovodili do prizorišta smaknuća te su isti ispijali krv iz napola odrubljene glave.

Krv je upotrebljavana kao lijek protiv epilepsije, trauma, kao okrepa na samrtnoj postelji itd. Cijelu teoriju i puno više ćete moći vidjeti u dokumentarnom filmu Tonyja Robinsona koji će biti prikazan na Channelu 4, dok će knjiga pod nazivom "Mumije, kanibali i vampiri" izaći 29. lipnja. Ono što nas zanima, a što autor Richard Sugg nije htio replicirati je: da li i danas postoje slični običaji među članovima svjetske elite? Na pitanje nažalost sigurno postoji odgovor...

preneseno sa: 4Dportal - 4Dportal

atlantidahr @ 16:57 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, listopad 25, 2012
Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/222083/Rat-u-EU-u-zbog-privatizacije-voda.html#.UIljQ9kw3_g

Foto: Thinkstock/Getty images (Thinkstock/Getty images)/

Europska komisija članicama eurozone u dužničkim problemima davanje financijske pomoći uvjetuje privatizacijom vodnih resursa. Uprava povjerenika EU-a Ollija Rehna reagirala je na pitanja postavljena u otvorenom pismu vezanom za ulogu Europske komisije u nametanju privatizacije u Grčkoj, Portugalu i drugim zemljama. Skupine civilnog društva pisale su povjereniku Rehnu da zahtijevaju da se zaustavi 'daljnji pritisak za nametanjem privatizacije voda' jer EK time također krši ključne članke Ugovora o EU-u, javlja Transnational Institute

Pritisak Europske komisije za privatizaciju vodnih resursa zanemaruje činjenicu da privatizacija vode nije postigla rezultate u Europi i diljem svijeta. Pariz i mnogi drugi gradovi su nedavno svoje vodne usluge vratili pod ovlast gradova i općina zbog negativnih iskustava s privatizacijom. Nizozemska vlada je 2004. donijela zakon kojim se zabranjuje privatizacija vodoopskrbe, a talijanski Ustavni sud donio je odluku da će svaki budući pokušaj privatizacije javnih usluga biti neustavan.

Komisija nije iznijela nikakve dokaze kojim bi potkrijepila svoje stajalište, iako istraživanje pokazuje da je javna odredba često učinkovitija od privatne. EK time također krši ključne članke Ugovora o EU-u prema kojima bi EU trebao biti neutralan po pitanju vlasništva nad vodnim resursima.

Zastupnici Europskog parlamenta su već podnijeli zahtjev za diskusiju Europskoj komisiji tražeći pojašnjenje o suprotnosti između preporuka Trojke i nužnoj neutralnosti Komisije.

'Ovo stvarno pokazuje kako je EK izgubio dodir sa stvarnošću. Njihovi ideološki argumenti nisu utemeljeni na činjenicama i idu u krajnosti ignorirajući demokratsku volju naroda', rekla je Gabriella Zanzanaini, direktorica za Europske poslove za hranu i vodu Europi.

'Komisija ima puno toga za objasniti. Ne samo da ne postoji dokaz kojim se uopće podržava stav da je privatni sektor učinkovitiji, već postoji vrlo jak otpor javnosti prema privatizaciji. Europski građani neće ostati mirni', rekao je Jan Willem Goudriaan iz Europske federacije sindikata javnih službi (EPSU).

Kako pokreti širom Europe uzimaju zamah u borbi protiv prodaje javne vode, prva europska Građanska inicijativa pokrenuta s ciljem promicanja provedbe prava na vodu za sve u Europi te ideje da vodoopskrba i upravljanje vodnim resursima ne bi trebali biti predmet 'unutarnjih tržišnih pravila', kao i da bi voda trebala biti isključena iz liberalizacije.

 

preneseno sa: http://www.tportal.hr/

atlantidahr @ 18:07 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, listopad 17, 2012
Gladuje svaki osmi čovjek na svijetu: "Oni koji pate od gladi, siromaštva i poniženja trebaju više od toplih riječi"
Svaki osmi čovjek na svijetu svake večeri zaspi gladan. Gladuje 870 milijuna ljudi diljem svijeta. U jeku globalne krize hrana je sve skuplja, a životni uvjeti sve teži. Podaci su to koje su povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana borbe protiv siromaštva (17. listopada) objavili Ujedinjeni narodi (UN) i Svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO). Njihova poruka je: "Kraj dana ne donosi i kraj gladi".

Iako je broj onih koji gladuju u posljednjih 20 godina, prema podacima UN-a i FAO, smanjen za 130 milijuna, aktualna brojka i dalje je enormno velika. Borbi protiv siromaštva i gladi ne pomaže ni činjenica da su cijene hrane sve više. Upravo stoga su pregovori predstavnika UN-a, FAO, ministara poljoprivrede iz 20 zemalja te predstavnika nekih od najvećih svjetskih proizvođača hrane, održani u Rimu povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane, za temu imali utjecaj visokih cijena hrane na globalno siromaštvo te prijedloge mjera poticanja razvoja poljoprivrede. FAO u svom izvješću navodi kako su samo proteklog mjeseca cijene hrane na globalnoj razini porasle za 1,4 posto.

Može li se preživjeti sa sedam kuna dnevno?

Granica siromaštva koju je postavio UN iznosi 1,25 američkih dolara prihoda dnevno (oko sedam kuna). To je, smatraju, doslovno "minimum minimuma" potrebnih za preživljavanje. Nažalost, danas se ispod te granice i dalje nalazi više od milijarde ljudi diljem svijeta! Prema procjenama Svjetske banke, ta bi se crna brojka do 2015. godine, nadaju se, trebala smanjiti na 920 milijuna ljudi, što je, poručuju iz UN-a, i dalje "nedopustivo prevelik broj".

U svijetu 100 milijuna beskućnika

Prije tjedan dana, 10. listopada, obilježen je i Svjetski dan beskućnika. Prema procjenama, 100 milijuna ljudi diljem svijeta nema krov nad glavom. Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od tisuću beskućnika. Mnogi su bez topline doma ostali upravo u jeku svjetske gospodarske krize - izgubili su posao, banke su im zbog neplaćenih rata kredita oduzele domove, a oni su jednostavno završili na ulici.

"Oni koji pate od gladi, siromaštva i poniženja trebaju više od toplih riječi podrške i suosjećanja"
"Siromaštvo je lako uočiti, ali teško ga je pobijediti. Oni koji pate od gladi, siromaštva i poniženja trebaju više od toplih riječi podrške i suosjećanja. Oni trebaju konkretnu pomoć i podršku", poruka je koju je povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva uputio glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon.

"Ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježavamo u vrijeme ekonomske krize i štednje u mnogim zemljama. Dok se vlade bore s uravnoteženjima proračuna, sredstva za borbu protiv siromaštva su upitna. Ali, ovo je upravo vrijeme kad treba pružiti siromašnima pristup socijalnim uslugama, sigurnost prihoda, pristojan posao i socijalnu zaštitu. Samo tako možemo izgraditi jače i prosperitetnije društvo - ne uravnoteženjem proračuna na račun siromašnih", poručio je Ban Ki-Moon između ostalog.

"Nemilosrdno siromaštvo, koje nas opsjeda daleko predugo, povezano je sa društvenim nemirima te prijetnjama miru i sigurnosti. Na ovaj Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, uložimo u našu zajedničku budućnost tako što ćemo pomoći drugima da se izdignu iz siromaštva, kako bi nam i sami kasnije mogli pomoći mijenjati svijet nabolje", naveo je glavni tajnik UN-a.

Oko 20 posto Hrvata je siromašno: "Radnicima, Hrvatskoj i Slavoniji nikad nije bilo teže"
Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva Hrvatska udruga sindikata upozorila je na sve teže stanje u zemlji. "Zbog pogrešne politike Vlade raste broj siromašnih, najviše u Slavoniji", kaže predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

"Nažalost, mi u Hrvatskoj imamo oko 20 posto siromašnih građana po svjetskim kriterijima. Taj broj svakodnevno raste. Radnicima nikad teže, Hrvatskoj nikad teže, Slavoniji nikad teže", istaknuo je Matijašević.
preneseno sa: http://www.index.hr/
atlantidahr @ 17:54 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, listopad 12, 2012
Izvor: http://www.4dportal.com/hr/crna-kronika/3160-svedske-vlasti-priznale-da-su-otrovni-chemtrailsi-stvarni-a-ne-neka-divlja-teorija-zavjere"Ti dugi bijeli mlazovi, oblačne sumaglice na plavom nebu, iz neobilježenih zrakoplova, nisu uobičajeni mlazovi", rekla je švedska vođa Stranke Zelenih, Pernilla Hagberg.

Kao što je izvijestila putem švedskih novina "Katrineholms Kuriren", Hagberg kao prva velika politička vođa koja se izjasnila o tom problemu, otvoreno je priznala da ove neobične oblačne staze, koje ne uspijevaju tako brzo nestati s neba kao normalni mlazovi aviona (Contrails), su zapravo otrovna mješavina kemikalija, virusa i metala koji se kolektivno nazivaju "Chemtrails".

Prema Hagbergovoj, zaprašivanje je zajednički pothvat od strane američke središnje obavještajne agencije (CIA) i američke sigurnosne agencije "US National Security Agency (NSA)", kao i Švedska vlada u svojoj zemlji, da mijenjaju atmosferske uvjete putem namjernog zaprašivanja aerosolom. U ovoj opasnoj mješavini aerosola su uključene i razne kemijske komponente, kao što su virusi i virusni fragmenti, a također i metali poput aluminija i barija, za koje je već dokazano da se gomilaju u zalihe voda i tla diljem svijeta.

Normalni mlazovi koji se sastoje od obične vodene pare koja se brzo razvija nakon emisije iz mlaznih motora su daleko drukčiji od Chemtrails-a. Sljedeći video prikazuje slike Chemtrails-a kako oni inače izgledaju na nebu:

"Sjajno je vidjeti političarku kako privlači pažnju javnosti na ovaj problem i pomaže pridodati vjerodostojnost ovog slučaja u mainstream medijima", piše J.G. Vibes za "Intel Hub". "Nažalost, ovo je politički problem koji zahtijeva mnogo nepolitičkih rješenja".

Zaprašivanje neba za spas Planete?

Zanimljivo, Ujedinjeni narodi (UN) i razne Bill & Melinda Gates udruge nedavno su bili prisiljeni priznati da se odvijaju takva zaprašivanja, te da emitirane čestice nisu sastavni dio normalnih mlazova aviona. No, njihov izgovor zašto se izvršava zaprašivanje neba Chemtrails-ima je taj da oni nekako pokušavaju spasiti planet od razornih učinaka takozvanog "globalnog zatopljenja", koji je uvijek prisutan, kao pseudoznanstvena ekološka teorija koja se često koristi kao opravdanje za sve vrste čudnih prijedloga mjera.

U slučaju Chemtrails-a, sve od blokiranja Sunca (njegovog zračenja) kako bi se smanjila prosječna temperatura na Zemlji do namjernog pomicanja vremenskih uvjeta (H.A.A.R.P.) za potrebe neutraliziranja navodnog topljenja polarnih kapa (leda), korišteni su kao izlika za pokušaj legitimiranja posijavanja otrova na našem nebu. Ako ponovo bude izabrana za još jedan mandat, Hagberg kaže da će se nastaviti boriti protiv takvih Chemtrails-a u svojoj zemlji, a za koje ona kaže da su ti napori inicirani i od strane švedske Vlade.

preneseno sa: http://www.4dportal.com/

atlantidahr @ 16:13 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, listopad 4, 2012
Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/10/01/najvece-molekule-se-ponasaju-poput-valova-u-kvantnom-eksperimentu-s-dvostrukim-prorezom/

500x_custom_1279986636983_tripleslit

Prevela i uredila: Barbara Arbanas-Kovačević

Matrix World

www.livescience.com

Jedan od najpopularnijih eksperimenata u kvantnoj fizici, koji je prvi pokazao kako se čestice mogu bizarno ponašati kao valovi, sada je proveden nad najvećim molekulama koje postoje.

Istraživači su poslali molekule koje sadrže 58 ili 114 atoma kroz takozvani „eksperiment dvostrukog proreza“ pokazujući da one stvaraju isprepleteni uzorak koji može biti objašnjen jedino ako se čestice ponašaju poput valova ili vode, a ne poput sićušnih klikera.

Istraživači su rekli da nije neminovan zaključak da bi se tako velike čestice mogle ponašati na ovaj način.

„Na neki je način ovo malo iznenađujuće jer su ovo vrlo složene i fleksibilne molekule; one mijenjaju svoj oblik dok prolijeću kroz uređaj,“ rekao je Markus Arndt sa Sveučilišta u Beču, Austrija, suvoditelj projekta. „Ako popričate sa zajednicom, možda će 50% njih reći da je to normalno jer je to kvantna fizika, a ostalih 50% će se češati po glavi jer je to kvantna fizika.“


Doista, eksperiment s dvostrukim prorezom, jedan od temelja kvantne fizike, je proglašen „najljepšim eksperimentom“ ikada u upitniku postavljenom 2002. god. čitateljima Physics World-a.

Eksperiment je po prvi puta izveo engleski znanstvenik Thomas Young ranih 1800-ih dok je pokušavao saznati da li je svjetlost val ili skup sitnih čestica.
Young je poslao zraku svjetlosti kroz ploču koja je na sebi imala dva paralelna proreza. Kada je svjetlost stigla do ekrana iza ploče, proizvela je obrazac od tamnih i svijetlih pruga što ima smisla jedino ako je svjetlost val, sa bregovima (visoke točke) i dolovima (niske točke). Kada se bregovi dvaju valova preklapaju, oni stvaraju izuzetno svjetao sloj, ali kada se brijeg i dol preklapaju, oni se međusobno poništavaju ostavljajući tamni razmak.

Rezultati eksperimenta su pokazali da se svjetlost ponaša poput vala i opovrgnuli su popularnu ideju 17. i 18. st. da se svjetlost sastoji od sićušnih diskretnih čestica. Međutim, 1905. god., je Einsteinovo objašnjenje fotoelektričnog učinka pokazalo da se svjetlost, uz to što se ponaša poput vala, također ponaša i poput čestica što je dovelo do trenutnog poimanja da svjetlost ima „valno-čestičnu dualnost“.

Eksperiment sa dvostrukim prorezom je ponovo preokrenuo fiziku 1961. god. kada je njemački fizičar Claus Jönsson pokazao da i elektroni pri prolasku kroz dvostruki prorez stvaraju miješani obrazac.

Rezultati su bili šokantni jer, ako su elektroni individualne čestice kako se i smatralo, onda oni ne bi uopće mogli proizvesti takav obrazac nego bi stvorili dvije svijetle linije na mjestu na kojem su udarili u ekran nakon prolaska kroz jedan ili drugi prorez (oko polovice bi prošlo kroz jedan prorez, a druga polovica kroz drugi i tako bi stvarali dvije linije nakon što bi mnogo čestica prošlo kroz njega).

Ovaj revolucionarni eksperiment  je zbunio i zabrinuo fizičare koji su iz drugih pokusa znali da se elektroni također ponašaju kao čestice. S vremenom se pokazalo da oni nekako mogu oboje.

„Promatranje eksperimenta s dvostrukim prorezom je poput gledanja potpune pomrčine sunca po prvi puta: kroz vas prođe primitivno uzbuđenje i naježite se,“ napisao je za Physics World astronom Alison Campbell sa Škotskog sveučilišta Sv. Andrije. „Pomislite da je ta valno-čestična stvar doista istinita, a temelji vašeg znanja su poljuljani i promijenjeni.“

Ako su elektroni valovi, oni bi odjednom putovali kroz oba proreza, dok čestice moraju putovati kroz jedan ili drugi prorez, smatralo se. Pa čak i kada bi elektroni usporili do točke kada kroz eksperiment prolaze pojedinačno, oni još uvijek uspijevaju utjecati jedan na drugog. Kako je to moguće?

Potrebna je bila moderna teorija kvantne mehanike kako bi se objasnili rezultati, a koja je sugerirala da čestice postoje u neodređenom stanju, a ne na određenom mjestu i vremenu, sve dok ih mi ne promatramo tjerajući ih da izaberu. Zbog toga čestice koje putuju kroz ploču ne moraju odabrati prorez A ili prorez B; u stvari, one putuju kroz oba.

Ovo je jedan od načina na koji se čestice u sićušnom kvantnom svijetu ponašaju neobično, odvajajući se od shvatljivog makroskopskog, klasičnog svijeta ljudi, građevina i drveća. Ali, znanstvenici su se pitali gdje se nalazi granica između te dvije stvari, ukoliko ona uopće postoji.

„Neki fizičari tvrde da mora postojati objektivni prag između kvantne i klasične fizike,“ rekao je Arndt za LiveScience. „To je također zbunjujuće.“

Ako postoji granica, onda ju istraživačke molekule sastavljene od 58 i 114 atoma, napravljene od veze ugljika, dušika i vodika, proširuju.

„Još se uvijek nalazimo u čudnoj situaciji da ako vjerujete da je kvantna fizika sve, onda smo svi na neki način kvantno povezani, a u to je teško vjerovati. Ali također je i teško vjerovati da kvantna fizika u jednom trenutku završava. Zbog toga skupine poput nas pokušavaju povećati kompleksnost (naših molekula) kako bismo vidjeli postoji li prag.“

Rezultati istraživanja su 25. ožujka objavljeni u časopisu Nature Nanotechnology.

preneseno sa: http://matrixworldhr.wordpress.com/

atlantidahr @ 18:08 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 26, 2012
Jučer su specijalne snage španjolske policije gumenim mecima napale prosvjednike na prilazu parlamentu u Madridu.Nekoliko tisuća ljudi namjeravalo je napraviti ljudski lanac oko parlamenta, okružen barikadama i jakim policijskim snagama. Do sukoba je došlo kada su prosvjednici pokušali maknuti jednu zapreku. Policija se prvo koristila pendrecima, a potom i gumenim mecima. Snage sigurnosti do navečer su uspjele rastjerati dio prosvjednika, a oni koji su ostali sjedili su na podu s rukama u zraku i vikali ovo je naše oružje i ujedinjeni narod nikada neće biti pobijeđen.

Po dosad poznatim podacima, najmanje je 15 uhićenih i šestero ozlijeđenih.

Građani Madrida prosvjedovali su protiv vladinih priprema za novi krug nepopularnih mjera štednje za 2013. godinu. Preko društvenih mreža nekoliko pokreta nezadovoljnih građana pozvalo je na okupljanje. Građani su siti rezanja proračuna na štetu plaća u državnom sektoru, a organizatori ukazuju na cijeli niz mjera usvojenih dekretom.

Španjolska je suočena s nezapamćenom ekonomskom krizom. Troškovi zaduživanja sve su veći, a najveći je problem ipak visoka nezaposlenost, koja posebno pogađa mlade. Strogim planom štednje, koji predviđa rezanje javne potrošnje i više poreze u ukupnoj vrijednosti od 102 milijarde eura, Španjolska u iduće dvije i pol godine planira smanjiti proračunski deficit s 8,9% 2011. na manje od 3% 2014. prenosi: http://www.hrt.hr/

Budi se istok i zapad: Atena je u plamenu, izbio veliki sukob policije i prosvjednika ispred parlamenta
Nakon opće pobune koja je jučer izbila u Madridu, slična situacija danas je zahvatila Grčku. Oko 350.000 prosvjednika, prema prvotnim procjenama sindikata ADEDY, izašlo je danas na ulice Atene kako bi prosvjedovali protiv neizdrživih mjera štednje.

Kao i u Madridu, i u Ateni je konačni cilj bio zgrada parlamenta. Međutim, i ovdje je dobro opremljena interventna policija bila prisutna u velikom broju kako bi spriječila potpunu invaziju centra političke moći u Grčkoj. Oko parlamenta ih je raspoređeno čak 3000. Tisuće aktivista okupile su se na trgu Syntagma, a prvi sukob s policijom, koji se činio neizbježan, počeo je oko 14 sati.

Policija se ipak nije suzdržala od upotrebe kemikalija

Kao i obično, najjača oružja prosvjednika bilo su kamenje i Molotovljevi kokteli, dok je policija krenula sa suzavcem i granatama za omamljivanje, te pendrecima. Grčki list Kathimerin javlja kako je policiji naređeno da se suzdržava od upotrebe kemikalija protiv prosvjednika, ali su se ovi očito oglušili na direktive s vrha.

RT javlja kako se iznad trga još uvijek uzdižu stupovi dima, a sigurnosne snage su rastjerale veći dio prosvjednika. Međutim, velik broj aktivista još uvijek se nalazi na trgu, koji je u zadnjih godinu i pol dana u više navrata bio poprištem sličnih demonstracija koje su krvavo završavale.

Lokalni mediji javljaju kako je grčka policija zasad uhitila pet ljudi, a ozlijeđenih je desetak. Navodno je do uhićenja došlo kada su se pripadnici ljevičarske stranke Syriza sukobili s interventnom policijom u ulicama Panepistimiou i Benaki u središtu grada. Međutim, ukoliko se obračuni nastave, jasno je kako će te brojke rasti.

Vlada mora znati da ćemo reagirati ako nas stjeraju u kut

"Zadnjih dvije-tri godine živimo u socijalnoj katastrofi. Moja plaća već je srezana za 50 psoto. Imam dvoje djece, a ne znam hoću li i sutra imati posao", kazao je jedan od prosvjednika za AFP.

Jedan od čelnika sindikata ADEDY komentirao je današnje događaje u Ateni. "Ovo je upozorenje vladi da ne nastavlja s ovim mjerama. Danas smo postigli uspjeh, prosvjedu su se priključili i brojni pripadnici policije i vojske, koji su i sami pogođeni ovim mjerama. Vlada mora znati da ćemo reagirati ako nas nastavi gurati u kut. grčki narod bit će gnjevan kada shvati kakve se mjere spremaju", kazao je Ilias Iliopoulos, koji procjenjuje kako je na ulicama Atene danas bilo 200.000 prosvjednika. Podsjetimo kako su početkom ovog mjeseca upravo grčki policajci organizirali prosvjed protiv vlade, a pritom su se i sami "pokačili" s odredom interventne policije, čija je glavna preokupacija zadnjih godina razbijanje prosvjeda.

Prosvjeduje se i u drugim grčkim gradovima

Tisuće prosvjednika marširale su i ulicama Soluna. Taj se prosvjed zasad odvija mirno, javljaju grčki mediji. Na današnji prosvjed diljem Grčke pozvali su vođe dva najveća radnička sindikata. U tijeku je i 24-satni opći štrajk. Glavni slogan prosvjeda je "Van s Europskom unijom i MMF-om". Vlada Antonisa Samarasa pokorila se diktatu Trojke te uvodi dodatne mjere štednje od 11,5 milijardi eura.

"Ove mjere su neizdržljive, nepravedne i samo pogoršavaju krizu. Odlučni smo boriti se dok ne pobijedimo", kazao je sindikalni vođe Costas Tsikrikas za Reuters. "Pozivamo sve radnike da nam se pridruže u maršu protiv politike koju nam nameće Trojka", dodao je.

prenesno sa: http://www.index.hr/

atlantidahr @ 18:19 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 19, 2012
Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/09/17/znanstvenici-s-harvarda-su-otkrili-na-gramu-dnk-se-moze-pohraniti-700-terabajta-podatka/

1 dnk

Prevela i uredila: Ljubica Šaran

Matrix World

Extreme Tech

Tandem bioinženjera i genetičara na Harvardskom Institutu Wyss je uspio pohraniti 5,5 petabita podataka (oko 700 terabajta) na jednom jedinom gramu DNK, s tim podvigom je ovaj dvojac premašio prijašnji rekord za 1000 puta.

Znanstveni rad kojeg  su napravili George Church i Sri Kosuri, je otkrio kako se DNK može koristiti kao bilo koji drugi digitalni uređaj za pohranu podataka. Umjesto binarnog enkodiranja na magnetnim regijama tvrdih diskova, niti DNK su sintetizirane s 96 bita, sa svakom bazom (TGAC) koja u biti predstavlja binarne vrijednosti i to tako što T i G predstavljaju vrijednost 1, dok A i C predstavljaju vrijednost 0.

Da bi se iščitavali podatci na DNK, jednostavno je potrebno sekvencionirati, na isti način kako se sekvencionira ljudski genom. Nakon toga se TGAC sljedovi prebacuju u binarni kod. Kako bi se pomoglo sa sekvencioniranjem, svaka nit DNK ima adresu sačinjenu od 19-to bitnog bloka na samom početku (crveni bitovi na donjoj slici), tako da se cijeli niz DNK može sekvencionirati po redu, kako bi se dobiveni podaci prebacili u uobičajene vrste podataka uz pomoć tih istih adresa.


Način na koji se kodiraju i dekodiraju podaci na DNK-u.

Znanstvenici već neko vrijeme „bacaju oko“ na potencijal DNK kako medija za pohranu podataka, i sve to zbog nekoliko vrlo važnih razloga:

Mogućnosti pohrane podataka na DNK su iznimno velike jer se podaci mogu na njoj zapisivati s velikom gustoćom (jedan bit po bazi, a baza je veličine tek nekoliko atoma).

Zapisi podataka na DNK ostaju nevjerojatno stabilni – dok se ostali slični mediji moraju držati u vakuumu s temperaturama daleko ispod Celzijeve ništice. DNK može „preživjeti“ stotine tisuća godina u kakvoj kutiji u garaži.

Sekvencioniranje i sintetiziranje DNK je s nedavnim otkrićem i prednostima mikrofluidnih čipova postao uobičajen pothvat. Iako su bile potrebne godine da bi se analizirao jedan jedini ljudski genom unutar HGP-a (Human Genome Project), u kojemu postoji preko tri milijarde baznih parova DNK, isti posao mikro-fluidni čipovi obave u nekoliko sati. Ne može se reći kako je proces pohranjivanja podataka na DNK koji koriste Church i Kosuri brz, no dovoljno je brz za dugoročno pohranjivanje.

Promislite na trenutak: jedan gram DNK može pohraniti 700 terabajta podataka. To je oko 14000 Blu-ray diskova s 50 gigabajta prostora za pohranu. Na kapljici DNK koja može stati na vrh malog prsta naše ruke se mogu pohraniti svi ti silni podaci. Da bi pohranili istu količinu podataka na najboljim medijima koje poznajemo danas, bi trebali imati 233 3TB tvrde diskove, koji bi imali ukupnu težinu od 151 kilogram. Ako bi podatke koje su na gramu DNK pohranili Church i Kosuri prebacili u tiskane knjige, za istu količinu podataka bi im trebalo oko 70 milijardi knjiga.

Oba znanstvenika se raduju ovakvoj pohrani podataka, smatrajući da će nam biološka pohrana podataka omogućiti zapisivanje i čuvanje podataka o svemu i svačemu bez ikakvih rezervi. Danas nikome ne pada na pamet da snimi svaki kvadratni centimetar planete s kamerama kako bi očuvali jedinstvene informacije za buduća pokoljenja, razlog zašto mi to danas nismo u stanju je da za tako nešto nemamo dovoljno medija za pohranu podataka. Postoji još jedan razlog, a to je da back up podatci ne ostaju očuvani više od nekoliko tjedana, točnije najviše nekoliko mjeseci – nikome se ne isplati imati ogromnu količinu medija za pohranu podataka u nekom skladištu, naročito ako se zna da tvrdi diskovi mogu otkazati u bilo kojem trenutku. Kada bi se pohranilo cjelokupno ljudsko znanje, svaka knjiga, svaka riječ, svaki smiješni video s mačkom, tada nam ne bi bilo potrebno više od nekoliko stotina kilograma DNK, pa ipak ovakve stvari bi se mogle iskoristiti za neke druge naume o kojima ni ne želimo pričati (perfektno za savršenu policijsku državu).

Poznato je da se podatci mogu zapisivati i u DNK živih stanica – iako se ovakva pohrana može održati samo na kratko vrijeme. Zamislite pohranu podataka u stanicama vaše kože, to bi bilo fantastično za siguran transfer podataka. (I ovaj podatak više uznemirava nego li ulijeva sigurnost, pitamo se ne koristi li patokracija već takve tehnologije? Op. Ur.

preneseno sa: http://matrixworldhr.wordpress.com/

atlantidahr @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 12, 2012


Za vrijeme današnjeg obraćanja EU Parlamentu u Strasbourgu, predsjednik EU komisije, Jose Manuel Barroso, pozvao je na "evoluciju EU-a u federaciju država" te istaknuo kako je takav potez "neophodan u borbi kontinenta protiv ekonomske krize". Drugim riječima, Barroso još jednom potvrđuje plan koji zagovara kreiranje neke vrste "Sjedinjenih europskih država" Barroso tvrdi kako je cilj stvoriti "demokratsku federaciju nacionalnih država koja bi bila u stanju suočiti se s problemima putem zajedničkog suvereniteta". "Stvaranje ove federacije će u konačnici tražiti i novi Ustav", rekao je Barroso.

Podsjećamo na izjavu Davida Icka, o stvaranju Sjedinjenih Europskih Država. Sve što David govori polagano se ostvaruje!

David Icke: Kad sam početkom 1990-ih počeo istraživati urotu, kao britanac usredotočio sam se na to što je EU,što se iza nje krije. Temelj globalne zavjere koju godinama razotkrivam jest centralizacija moći. Razlog tome jest vrlo jednostavan: ako postoji mnogo ljudi koji donose odluke, ona nekolicina koja su u središtu neće imati moći nad svima. Morali bi kontrolirati previše točaka da bi se donosile odluke koje njima odgovaraju. Ako ste diktator, treba vam,pogledajte komunizam,fašizam, bilo koji oblik diktature.

Što oni žele? Središnju vlast koja svima diktira što trebaju raditi. Jedino tako možete imati središnju vlast čije odluke utječu na sve ljude. Kad sam shvatio da centralizacija vlasti . . .danas imamo i ime za to, globalizacija. To je plan i urota koju godinama razotkrivam, samo što danas ima i svoje ime. Kad shvatite da je centralizacija vlasti ključ, morate pogledati EU.Što je ona zapravo? Nekoć davno ljudi su živjeli u plemenima. O sudbini plemena odlučivalo se unutar samog plemena. Ako to usporedimo sa današnjim svijetom, nekoliko je ljudi odlučivalo o vlastitoj sudbini. Zatim se pojavi pokret da se plemena okupe pod središnjom vlasti. Tako su nastale države. Države su samo skupine različitih plemena. Središnja vlast države njezina vlada, odlučuje što će se događati sa svakim plemenom koja su nekoć sama odlučivala o svojoj sudbini.

Budući da je ta urota samo korak na putu do globalne diktature, neprestalno kretanje ka sve većoj centralizaciji vlasti nužno je kako bi se to ostvarilo. Tada smo vidjeli da Europska unija sakuplja države kako bi potpadala pod centralnu vlast, odnosno, diktaturu.

Nakon drugog svijetskog rata u kojem su deseci milijuna ljudi poginuli kako bi zaustavili uvođenje centralizacije diktature nacista, da su u toj situaciji ljudi koji su htjeli centraliziranu europsku državu kakva postoji danas, nakon rata ili u 1950-ima otvoreno rekli da žele reformirati vlast u Europi, da žele centraliziranu kontrolu, birokraciju u Bruxellesu koja će upravljati Europom i čije će odluke imati veću težinu od zakona koje donese parlamenti država članica, da žele predsjednika Europe koji će biti središnja figura vlasti, ministra vanjskih poslova koji će određivati vanjsku politiku Europe, europsku vojsku, što bi ljudi tada rekli? Čekaj malo! Upravo smo ratovali kako bismo tako nešto spriječili!! HITLER JE HTIO NEŠTO SLIČNO, SJEDINJENE EUROPSKE DRŽAVE.

Ključ za razumjevanje pozadine Eu-a jest Paneuropski pokret. Ta organizacija potječe bar od 1939-ih godina. paneuropski pokret kontrolira dinastija Habsburg. Oni postoje i danas, a na njegovu čelu jest Otto van Habsburg. Ta je organizacija iz sjene potakla stvaranje zone slobodne trgovine, a zatim i stvaranje centralizirane superdržave. I evo nas sad u HRVATSKOJ koja je mislila da se riješila Habsburgovaca, njihove diktature. HRVATSKA vlada, a čujem da isto misle i vođe oporbe, neka ih bude sram, forsiraju članstvo u EU-u, a da nisu istražili što to zapravo znači.

članstvom u Europskoj uniji zapravo bi prepisali kontrolu države dinastije Habsburg te obiteljima i skupinama s njom povezanima, a koje stoje iza EU. Ista se metoda koristi u cijelome svijetu. Danas postoji i Afrička unija, kojom se cijela Afrika želi staviti pod jednu diktaturu. Postoji vojska Afričke unije, donosi se sve više zakona koji se odnose na sve Afričke zemlje. U Americi također postoji zona slobodne trgovine, NAFTA, između Kanade,SAD-a i Meksika. Oni su vrlo blizu formiranja Sjevernoameričkie unije, njihove inačice Europske unije.

Kanadski i američki dolar te meksički peso zamijenit će nova valuta koja već ima i radno ime, amero.To što rade u Europi, Africi i Americi žele učiniti i na tihom oceanu, gdje također postoji zona slobodne trgovine, APEC. Žele stvoriti azijsku, istočnjačku, australsku inačicu EU-a. Žele sve države svijeta priključiti u takve unije koje će odgovarati svjetskoj vladi.

više o voj temi pročitajte na: http://www.gasparic-pejzazi.com/EU%20istina.htm

atlantidahr @ 18:13 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 5, 2012
Izvor: http://www.javno.hr/news/EU_i_svijet/37115/Djeca-se-radaju-bez-ociju-i-bez-mozga-sve-zbog-zabranjenog-kemijskog-oruzja.htmlDjeca se rađaju bez očiju i bez mozga - sve zbog zabranjenog kemijskog oružja!

Broj slučajeva oboljenja od raka, leukemije, i broj mrtvorođenčadi u Falluji dosta je veći od onoga koji je zabilježen među preživjelima nakon bacanja atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki 1945. godine. Amerikanci su koristili kemijsko oružje.

Studija sa strašnim podacima objavljena je u srpnju 2010. ali se za nju nije znalo u široj javnosti. Objavio ju je švicarski Međunarodni list za ekološka istraživanja i javno zdravstvo, a otkriveno je kako je porast oboljelih od leukemije 38 puta veći, dok je u Japanu bio 17 puta veći.

Na izradi studije sudjelovala je i Samira Alaani, glavna liječnica u Falluji, a testovi koji su u tu svrhu provedeni u Londonu pokazali su visoku dozu urana i žive u korijenu kose oboljelih te bi upravo to mogao biti dokaz za upotrebu zabranjenih oružja od strane američke vojske u Falluji.

Stravični prizori

Međutim, oboljeli od leukemije su samo mali dio zla koje je kemijsko oružje nanijelo stanovnicima ovog dijela Iraka. Djeca u Falluji često se rađaju bez mozga, očiju ili s utrobom izvan tijela, a svakoga mjeseca rađa se sve više mrtvorođenčadi.


Djeca se rađaju bez očiju i bez mozga - sve zbog zabranjenog kemijskog oružja!
 

- Tijekom 2004. Amerikanci su testirali sve vrste kemikalija i eksplozivnih naprava na nama: termobaričko oružje, bijeli fosfor, osiromašeni uran... svi smo mi bili njihovi laboratorijski miševi' - kaže glasnogovornik bolnice u Falluji Nadim al-Hadidi.

Roditelji krive sebe

- Samo u siječnju zabilježili smo 672 mrtvorođenih, ali znamo da ih je puno više - nastavlja Hadidi projicirajući na zid svoga ureda slike djece rođene bez mozga, očiju, ili s utrobom izvan tijela. Prema njegovim riječima, roditelji suočeni s tim slikama osjećaju nešto između srama i krivnje.

- Roditelji misle da je to njihova krivnja i da nešto s njima nije u redu. Oni pokapaju svoju novorođenu djecu nakon što preminu bez da ikome išta kažu. Za njih je to previše sramotno - zaključio je al-Hadidi.

Kemijsko oružje korišteno i u Libiji?

Međunarodne organizacije pozvale su i NATO da istraži je li osiromašeni uran korišten i za vrijeme libijskog rata, a iračko Ministarstvo zdravstva potaknuto situacijom u Falluji istražit će deformacije u upravnim okruzima Bagdad, Anbar, Thi Qar, Suleimania, Diala i Basra, prenosi portal ipsnews.net.

Prema riječima stručnjaka bolnice u tim zemljama nemaju ni osnovne uvjete za liječenje deformacija, a bolesti ove djece još više osiromašuju njihove obitelji. Također, proći će još dosta vremena dok se ne utvrde ukupne žrtve, s obzirom da nitko ne može procijeniti koliki će utjecaj ostaci osiromašenog urana imati na nova oboljenja te smrt i deformacije novorođenčadi u budućnosti.


preneseno sa: http://www.javno.hr/

 

atlantidahr @ 17:12 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 29, 2012
Izvor: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/soros_i_decki_izazivaju_financijski_kaos_da_bi_uveli_jednu_banku_vojsku_i_vladu/980926.htmlVeliko zaprepaštenje u SAD-u je izazvalo otkriće masovnih koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a. Ti kampovi mogu primiti na milijune ljudi, zbog čega u vodu pada teza da su izgrađeni za prihvat par tisuća ilegalnih imigranata.

'Zbog čega milijarderi George Soros i John Paulson mahnito kupuju zlato?' naslov je iznimno zanimljivog teksta kojeg je prije par dana objavio američki nezavisni portal Blacklisted News, iz pera novinara Michael Snydera, koji na osnovu ponašanja moćnih multimilijardera, te dobro upućenih burzovnih mešetara, pokušava odgonetnuti što se u stvari događa u financijskom svijetu.

Nešto veliko uskoro bi se moglo dogoditi!

- Insideri s Wall streeta i vodeći bankari u zadnje vrijeme vuku vrlo neobične poteze iz kojih se da zaključiti da se spremaju za nešto 'veliko', što bi se uskoro moglo dogoditi – ističe u uvodu novinar portala, te potom dodaje da je sve više pokazatelja koji upućuju na zaključak da će se u SAD-u, pa i šire, uskoro dogoditi veliki financijski kolaps.

Taj svoj zaključak Snyder potkrepljuje, između ostalog, i podatkom da multimilijarder i financijski magnat George Soros u zadnje vrijeme jeftino prodaje dionice najpoznatijih svjetskih banaka (J. P. Morgan, Goldman Sachs), i ostale svoje dionice, dok u isto vrijeme kupuje velike količine zlata.

Zašto bi netko ispod cijene prodavao dionice i kupovao zlato, ako ne očekuje slom?

- Zašto bi netko ispod cijene prodao desetine milijuna dolara vrijedne dionice vodećih banaka, te u isto vrijeme kupovao ogromne količine zlata, osim ako ne misli da će uskoro doći do velikog kolapsa svjetskog financijskog sustava – primjećuje novinar, koji tu svoju tezu potom podupire nekim ranijim Sorosevim izjavama.

- Ne mogu vas razvedriti dobrim vijestima, jer je situacija vrlo ozbiljna i teška. Čeka nas ektremno teško vrijeme, nešto slično krizi kakva se dogodila tridesetih godina prošlog stoljeća, a moguć je i totalni kolaps cijelog financijskog sustava. Nakon toga moglo bi doći do velikih nereda na ulicama Amerike, što bi moglo poslužiti kao isprika za upotrebu oružja od strane vlasti, te za uvođenje restriktivnog političkog sistema u kojem bi indivudualne slobode bile još više ograničene – kazao je Soros u nedavnom intervjuu za Newsweek.

Američka socijlana služba naoružava se kao da će u rat!

Zlato u velikim količina, osim Sorosa, kupuju i drugi milijarderi poput Johna Paulsona, ali i mnoge centralne banke. Dobro upućeni burzovni 'insideri', osim toga, u zadnje vrijeme masovno rasprodaju dionice tvrtki, a velike količine novca (radi se o bilijunima dolara) u isto se vrijeme izvlače i iz investicijskih fondova, primjećuje autor koji potom konstatira da se osim zlata, u zadnje vrijeme u Americi intenzivno kupuje i municija.

- Nedavno je otkriveno da američke socijalne službe kupuju 174.000 metaka koji će biti razdijeljeni na 41 lokaciju u Americi. Zbog čega, za ime Boga, socijalni radnici trebaju 174 tisuće metaka? - pita se autor, pa dodaje da je ranije ove godine Odjel domovinske sigurnosti SAD-a kupio preko bilijun metaka, od kojih mnogi probijaju zidove i razaraju unutarnje organe, a koji, važno je istaknuti, nisu naručeni za američku vojsku!

- Očito je da se burzovni mešetari, američka vlada i centralne banke spremaju za nešto veliko, zbog čega ni vi ne bi trebali gurati glavu u pijesak – zaključuje autor teksta.

Multimilijuneri se klade u propast eura!

Dodamo li svemu navedenom informaciju da se  Jacob Rothschild, John Paulson i George Soros u stotine milijuna dolara ovih dana klade u propast eura, kao i podatak da je euro zadnjih dana doista značajno pao, skori financijski slom u svijetu sve manje se čini nerealnim.

Tko u stvari izaziva najgori mogući rasplet, odnosno tko u pozadini vuče konce zbog kojih Europi i SAD-u prijeti još veća kriza, odnosno ekonomska katastrofa kakvu svijet nije vidio još od tridesetih godina prošlog stoljeća, a koja je prethodila najvećem sukobu u povijesti ratovanja, upitali smo najpoznatije hrvatske analitičare Novog svjetskog poretka.

Hromin Sturm: Soros je glasnogovornik financijske oligarhije

- Odavno sam pisao da je svjetska financijska kriza, koja još traje, umjetno izazvana, te da ju je izazvala međunarodna financijska oligarhija. Soros je glasnogovornik te oligarhije, što znači da on u dogovoru s njima radi namjerno paniku na tržištu. Današnji otkup zlata nije nikakva novost kod svjetskih financijskih manipulatora, jer se masovno u tišini provodi još od 2005. godine. Prije krize koju su izazvali u kolovozu 2008. međunarodna financijska oligarhija je putem MMF-a dala nalog svim nacionalnim centralnim bankama da prodaju zlato, koje su oni onda otkupljivali po jeftinoj cijeni od 200 dolara po unci, zbog čega se švicarski franak činio jeftin i zbog čega su mnogi građani u Hrvatskoj nastradali jer su vjerovali bankarima. Zašto njima služi zlato? Na poticaj financijske oligarhije u novonastaloj krizi diže se cijena zlata kao jedinog pravog zaloga vrijednosti, a time se financijska vrijednost vlasnika zlata udvostručila. Međunarodna financijska oligarhija čeka, u isto vrijeme, da dionice na burzi dotaknu samo dno, i tada počinju kupovati goleme udjele industrijskih dionica po cijeni od pet do deset centi za dolar, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu i tako u kratkom vremenskom razdoblju krize ponovno uvećavaju svoj kapital za deset puta. Moćni međunarodni financijski kapital uspio je, naime, uspostaviti u svim zemljama središnje banke pod svojom kontrolom, te je tako koncentrirao i centralizirao kapital (javne financijske institucije, banke i korporacije) u moćnoj tajnoj međunarodnoj financijskoj oligarhiji, popularno nazvanoj 'Udruženje' čiji je plan uspostava globalizacije slobodnog svjetskog tržišta radi kontrole i reguliranja svih financijskih tokova u svijetu, te nametanja financijskih kriza u svijetu, iz kojih oni izlaze još jači – ističe mr. Karino Hromin Sturm, ugledni ekonomist, diplomat i gospodarstvenik, te nekadašnji bliski suradnik svjetski poznatog ekonomiste dr. Branka Horvata.

Hromin Sturm potom pojašnjava što su Soros i ekipa dobili masovnim otkupom zlata (zbog njihovog otkupa, u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji na svakom se koraku od građanstva otkupljuje zlato – op.a.).

Cijena zundefinedlata porasla za čak 700 posto

- Zakon ponude i potražnje doveo je do poskupljenja zlata. Danas se cijena stabilizirala na 1612 dolara za uncu, što je za čak 700 posto više nago 2005. godine. Zašto Soros i njegovo društvo kupuju plemeniti metal, kada je MMF naredio da svi prodaju zlato? Pa zato jer međunarodna financijska oligarhija upravlja cijelim svjetskim tržištem, jer su oni uspostavili pravila ponašanja, između ostalih i davanje ocjena rejting agencija svim državama u svijetu, a sve u cilju pljačke cijelog svijeta.

Zašto pak George Soros i njegovi dečki kupuju zlato, a prodaju svoje dionice velikih banaka? Zarada svjetskih mešetara na državnim obveznicama je od 7,5 do 15 posto, dok je zarada na zlatu čak 700 posto, pa se tu nema što razmišljati. Pri tome je međunarodna financijska oligarhija (Rotschild, Rockefeller, Morgan...) obmanula sve države koje su poslušali naputak MMF-a da prodaju zlatne rezerve. Prevarili su i Hrvatsku, koja bespogovorno sluša svaki naputak i slijepo ga provodi, zbog čega smo izgubili najmanje 30 milijardi eura - napominje poznati hrvatski stručnjak za razotkrivanje 'podzemne politike' bankarske i masonske elite, koju su skeptici sve donedavno nazivali teorijom zavjere, no koju danas prepoznaju i laici.

Prekopirali način na koji su izazvali krizu 1929. godine

- Kriza koja je buknula 2008. godine, nije izmišljena tada, već je kao detonator upotrijebljen već viđeni scenarij iz 1929. godine Ta, dosad najveća svjetska financijska kriza, nastala je smišljenom akcijom Međunarodne financijske oligarhije koja je prvo 1920. izazvala recesiju u građevinarstvu, uz pomoć koje su došli do velikog bogatstva pljenidbom desetaka tisuća nekretnina u Americi i Europi. To je bila tek uvertira za krizu 1929. Početkom te godine na redu je bilo preuzimanje industrije, koja je bila na vrhuncu, a financijski oligarsi su krizu izazvali rasprodavši sve dionice na burzi, te su počeli potraživati povratak burzovnih pozajmica, čime su izazvali slom burze na Wall Streetu, povukavši veliku količinu novčane mase s tržišta. Svoje bogatstvo su investirali u zlato. Dogodila se najveća svjetska kriza, dionice i cijene su drastično pale, potražnja roba je pala, tvornice su se zatvarale i otpuštale su radnike, došlo je do opće nezaposlenosti, socijalnih problema, nestabilnog tržišta dionicama, pali su mnogi gradski, državni i privatni budžeti, nekoliko milijunaša i bankara, koji nisu bili u društvu oligarhije, je bankrotiralo i počinilo samoubojstvo, a društvo je postalo vrlo siromašno.

Ruše cijene na dno, pa tek onda kupuju

Kriza 2008. godine izazvana je po istom scenariju. I 2008. godine došlo je do pada burza i banaka u svijetu. Financijska oligarhija čekala je da cijene padnu na dno, da bi potom kupila goleme količine udjela na burzama po niskim cijenama, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu. Rezultat je poznat: financijska oligarhija se obogatila za deset puta, a program Novog svjetskog poretka se nastavlja. Oni bogataši koji nisu u klubu odabranih izgubili su veliki imetak. Magazin Forbes u ožujku 2009. je objavio listu milijardera kojih je 2008. g. bilo 1125., a nakon krize 2009. godine bilo ih je 793 odnosno 332 manje. Tako je vlasnik Microsofta Bill Gates izgubio18 milijardi dolara, Waren Buffet vlasnik Berkshire Hathaway izgubio je 25 milijardi, telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu također je izgubio 25 milijardi, Anil Ambani 32 milijarde.... U Rusiji je nakon krize od 96 ostalo samo 32 milijardera. Na redu je Kina koju su 2007. i 2008. članice G-7 i MMF počele napadati da mora revalvirati te uskladiti juan s ostalim valutama i 'biti mnogo fleksibilniji'. Srećom, ne slušaju svi slijepo MMF. Kada su ekonomski napredne zemlje poput Rusije, Kine i Indije vidjele kuda to vodi, počele su i oni kupovati zlato za svoje rezerve, umjesto deviznih rezervi, no tek 2011. godine. Takva će se politika i nastaviti dok se dolar ne vrati na svoju najvišu poziciju koju je imao u trenutku nakon što je predsjednik SAD-a Richard Nixon 1971. godine ukinuo zlatni standard (podlogu u zlatu) – zaključuje mr. Karino Hromin Sturm.

Korak dalje otišao je Krešimir Mišak, urednik i voditelj kultne HTV-ove emisije Na rubu znanosti, koji također tvrdi da se bankarski sustav u svijetu namjerno trese, a kao svojevrsni dokaz navodi činjenicu da George Soros odjednom daje podršku onima koji protestiraju protiv Wall streeta.

Mišak: Ruše sustav, da bi uspostavili Svjetsku središnju regulatornu banku

- Događaju se nelogične stvari, koje postaju logične kada se cijeli prosec sagleda iz malo šire perspektive. 'Elita' je, dakle, stvorila problem, potom manipulira opravdanim ljudskim gnjevom, nakon čega će ponuditi rješenje tog problema: Svjetsku središnju regulatornu banku, koja će nadzirati sve banke u svijetu. No da bi se to moglo ostvariti, nužno je cijeli postojeći financijski sustav baciti na koljena. Nema, dakle, nikakve sumnje da se u zadnje vrijeme taj sustav ruši namjerno, jer se želi ljude uvjeriti da je on loš. U svemu tome itekako sudjeluje i Soros – primjećuje Mišak, pa potom dodaje da je i kupovanje velike količine municije od strane američke administracije, po svemu sideći dio istog plana kojeg provodi 'Elita', a kojoj je cilj uvođenje jedne svjetske banke, jedne svjetske vlade i jedne svjetske vojske.

Protiv koga će ratovati svjetska vojska?

- Dio svjetske obrane će biti svjetska vojska. No protiv koga će ratovati, kada u svijetu neće biti druge vojske? Pa protiv građana, jer nema protiv koga drugoga. U SAD-u su, po svim pokazateljima, najdalje stigli u uvođenju svjetske diktature o kojoj govorim. Oni su, nakon 11. runa 2001., suspendirali Ustav, sve češće ulicama patrolira vojska, izgradili su bezbroj velikih koncentracijskih kampova koji mogu primiti milijune ljudi, a počeli su se i ubrzano naoružavati za slučaj mogućih građanskih nereda. To je razlog kupovanja tolike količine municije – dodaje Mišak, pa podsjeća da je veliko zaprepaštenje u SAD-u ne tako davno izazvalo otkriće koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a.

Bodljikavu žicu postavili zbog zaštite privatnosti osoba unutar kampa?!

- Jedan novinar-istraživač s kamerom je došao pred ulaz jednog takvog kampa, te je snimio stražara koji mu je rekao da su ti kampovi izgrađeni za ilegalne imigrante, te za smještaj ljudi u slučaju elementarne nepogode. Kada je novinar upitao zbog čega su postavili nekoliko redova žice oko 'kampa' u kojem bi trebali biti smješteni ljudi pogođeni uraganom, stražar je kazao da je to 'zbog zaštite njihove privatnosti'. O tim 'kampovima' nakon toga su nezavisni američki portali dosta pisali, te su utvrdili da ih je izgrađeno na stotine, da zajedno mogu primiti milijune ljudi, iz čega je lako zaključiti da nisu namijenjeni za imigrante, kojih se godišnje uhvati tek nekoliko tisuća. Kada tome dodamo i podatak da je SAD nedavno odobrio upotrebu čipiranih lijekova, odnosno da je na taj način odobreno čipiranje ljudi, lako je zaključiti da Orwellova elektronička svjetska država nije nešto što će tek biti, već je ona već tu, pred nama i svuda oko nas – zaključuje Mišak.

preuzeto sa: http://www.dnevno.hr/index.html

atlantidahr @ 16:08 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 22, 2012
IZVOR: http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/08/19/autisticni-geniji-misterij-koji-zbunjuje-javnost-kim-peek/Kim Peek i Dustin Hoffman. Fotografija vlasništvo Eyevine.

Autor: Ljubica Šaran

Dustin Hoffman je 1988. godine odigrao – po mnogima – ulogu života u filmu „Rain man“ (Kišni čovjek), u kojemu je glumio autističnog muškarca s nevjerojatnim matematičkim znanjem i fotografskom memorijom. Iako je film podigao mnogo prašine i zaradio stotine milijuna dolara, javnost nije upoznata s činjenicom da 30% autističnih ljudi ima određene talente koji graniče s potpunom genijalnošću.

Dustin Hofman je u filmu trebao što zornije prikazati genijalnost Kim Peeka pravog “Rain mana”, a koji je imao gotovo nečuvenu moć memorije bez obzira što je patio od jakog oblika autizma. Kim Peek svoju je mega genijalnost pokazao i potpunim memoriranjem 12000 knjiga uključujući  Bibliju i Mormonske knjige. Peek je mogao pročitati dvije stranice gusto tiskanog teksta u otprilike 10 sekundi – desnu stranicu desnim okom, dok je istovremeno čitao lijevu stranicu lijevim okom.

Američke telefonske imenike znao je bez greške i mogao je, bez stanke,  odgovoriti koji je dan u tjednu padao na određeni datum i to desetljećima unazad. Jedan od njegovih trikova bio je i taj da je ljudima mogao reći tko su njihovi susjedi, jer je uz telefonske brojeve učio adrese i imena ljudi.

Bez obzira na svoju genijalnost, autizam je sprječavao Peeka u samostalnosti te je sasvim ovisio o skrbi svojega oca, a koji se za njega brinuo do trenutka kada je Peek umro 2009. godine od srčanog udara u 58 godini.

Kim Peek je također, patio od poremećaja unutar Cerebellum; Corpus callosuma. Točnije, nedostajale su mu nervne poveznice između lijeve i desne hemisfere mozga, koje služe za filtriranje podataka.Kim Peek pred kraj života, okružen omiljenim knjigama

Kim je znao reći kako on i njegov otac dijele istu sjenu. Publici širom svijeta govorio je kako ne treba biti hendikepiran da bi bili drugačiji, jer po Kimu, svi su drugačiji na svoj način.

Neurolog Elliot Sherr bio je dio znanstvenog tima Sveučilišta Kalifornije, a radio je s Peekom do njegove smrti, pokušavajući zajedno sa NASA-inim stručnjacima dokučiti tajnu Peek-ovog mozga.

Vremenom, Peek je sve više shvaćao i povezivao podatke koje je držao u glavi, na koncu su znanstvenici smatrali kako on uopće nema autizam. Sherr je na to rekao:

„Peekov dar svijetu, mogao bi postati izvor nade za sve ljude koji imaju isti problem.“

Obzirom na njegovo stanje, Peek je po mnogima dosegao gotovo nemoguće te je počeo razvijati smisao za humor, a čak je počeo svirati i klavir. Njegove kognitivne sposobnosti su se, isto tako, sve više povećavale, osobito u domeni interpretiranja činjenica. Sve to se dogodilo nakon što je film “Rain man” nagrađen Oskarom i nakon što je privukao ogromnu publiku. Činilo se kako Kim dobiva sve više samopouzdanja i sve je više bio u stanju ljudima gledati u oči, nešto što mu nije polazilo za rukom sve do uspjeha filma koji se temelji na njegovoj genijalnosti.

Sve ovo je dodatni pokazatelj kako o autističnim poremećajima znamo jako malo. Međutim, podatak koji zapanjuje kaže kako su Peekovim roditeljima liječnici preporučili da Kima smjeste u mentalnu instituciju, nakon što su ga u devetom mjesecu života proglasili mentalno zaostalim, smatrajući kako za njega nema pomoći niti lijeka.

No mali je Kim pokazao da su liječnici bili sasvim u krivu. Do 14. mjeseca, sam je  naučio čitati i doslovno je gutao dječje knjige. Sa tri godine starosti počeo je čitati rječnik, a prva riječ koju je naučio i shvatio bila je „siguran“. Tada su njegovi roditelji shvatili kako Kim može čitati i dnevni tisak. Njegova je glava bila puno veća od tijela i trebala mu je fizička pomoć kako bi je držao uspravno, a hodati je naučio tek u četvrtoj godini.

Međutim, liječnici se nisu zaustavili u nakani da Kimov život pretvore u pakao. Roditeljima su predložili lobotomiju, kada je Kim imao šest godina, što su oni zgroženo odbili. U znak zahvalnosti, Kim je memorirao cijelu Bibliju, do svoje sedme godine.

Do 14. godine Kim je završio srednju školu, iako su lokalne vlasti odbile priznati njegovo znanje i nisu mu dali diplomu o završetku srednje škole. Napunivši 18 godina, Kim je, zahvaljujući svom ogromnom matematičkom znanju, postao knjigovođa u jednom centru za pripomoć. U slobodno je vrijeme nastavio čitati knjigu za knjigom. 1984. godine otkrio ga je Barry Morrow i po njemu stvorio scenarij za Kišnog čovjeka. Morrow je ostao zatečen Kimovim znanjem svih telefonskih i poštanskih brojeva u SAD-u.

Nakon uspjeha filma, Peek je konačno dobio školsku diplomu i stekao mnoge prijatelje, osobito među ljudima čija su djeca prolazila kroz iste traume kao i sam Peek.

Nakon što su neurolozi pažljivo i bez predrasuda pregledali Kim Peeka, saznali su da njegov mozak funkcionira kao gigantska baza podataka koja je potpomognuta Kimovom savršenom fotografskom memorijom. Kim je proglašen mega genijalcem jer je pamtio 98% svih podataka koje je sakupljao. Te je podatke mogao točno reproducirati, bez obzira je li nešto zapamtio jučer ili prije nekoliko decenija.

Kim je održao brojna predavanja diljem svijeta, a prema riječima njegovog oca Fran-a, Kim je upoznao i komunicirao s preko dva milijuna ljudi.

Znanstvenici su vremenom sve više bili začuđeni Kimovim mozgom i pamćenjem te je njegove sposobnosti, na koncu, ispitivalo pet različitih sveučilišta s pitanjima iz 15 različitih domena uključujući: glazbu, zemljopis, povijest i matematiku. Većina naturščika ili urođenih genijalaca imala je samo jedan „talent“ u usko specijaliziranoj domeni, no Kimov mozak i pamćenje nisu nalikovali ničemu do sada viđenom. Čak što više, znanstvenici su otkrili kako su Kimove mogućnosti s godinama sve više napredovale i rasle.

1996., godine Fran Peek izdao je knjigu pod nazivom “The Real Rain Man: Kim Peek”, u kojoj je pokušao pojasniti genijalnost svoga sina.

Znanstvenici su, na koncu, ostali bez odgovora. Nisu dokučili kako je jedan ljudski mozak mogao sakupiti i razumjeti tolike informacije, no shvatili su kako Kim pati od mnogobrojnih poremećaja kao što je FG sindrom, hipotomija i makrocefalija, što ih je još više zbunilo, obzirom na Kimovu genijalnost.

Bez obzira što misterij nije odgonetnut, nadamo se da će ovakvi slučajevi, a ima ih još puno, pokrenuti promjene u odnosu „običnih“ i „normalnih“ ljudi prema ljudima koji imaju autizam.

preneseno sa: http://matrixworldhr.wordpress.com/

atlantidahr @ 17:53 |Komentiraj | Komentari: 0
SVJETSKI MISTERIJI
Brojač posjeta
83893
LINKOVI
Hiden truth revealed
saznaj vremensku prognozu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda
Ova stranica posvećena je svima onima koji traže odgovore na pitanja.
4DPortal
4DPortal - Portal tajni, misterija i paranormalnog
NAJVEĆI OD NAJVEĆIH
MEDITACIJA
Meditacija (prema latinskom meditatio, razmišljanje, udubljivanje, usredotočenje) je duhovna vježba u kojoj meditant svoju pažnju usmjerava prema određenom misaonom sadržaju.
Meditacija je izvorno proizišla iz istočne mudrosti, i imala je izričito duhovno značenje.
U istočnim religioznim kulturama osnovni ciljevi meditacije su širenje svijesti, u kojoj dolazi do spoznaje biti stvari.
Redovita meditacija ima umirujući učinak, te se u alternativnoj medicini preporučuje kao metoda opuštanja. Broj otkucaja srca je usporen, disanje je produbljeno, te je smanjena napetost u mišićima. Učinite nešto dobro za sebe, pomozite sebi, otkrite sebe uz pomoć MEDITACIJE
NIKOLA TESLA

NIKOLA TESLA, GENIJE KOJEG JE TREBALO UŠUTKATI >> Nikola Tesla (Smiljan, 10. srpnja 1856. - New York, 7. siječnja 1943). Ime Nikole Tesle, nikad dovoljno priznatog izumiteljskog genija i čovjeka uvijek bar nekoliko koraka ispred vremena, iskače na puno mjesta. To ne čudi kad se ima u vidu na koliko je polja stvarao izume i da je istraživanjem elektriciteta dotaknuo područja od kojih su neka zaživjela za njegova života, poput izmjenične struje, radija, radara ili rendgenskih zraka. Druga, poput daljinskog upravljanja, tek su puno kasnije postala uobičajena pojava, a neke ideje su nam još uvijek izvan dohvata poput bežičnog prijenosa energije. No neka njegova razmišljanja doticala su se i psihičkih fenomena i duhovnosti, dok su se neki njegovi izumi doticali i zdravlja. Moguće je da neki od njegovih koncepata kriju još tajni, koje postaju vidljive tek nekim novim tehnologijama. Uz pomoć PIP-kamere, jednog novog grafikona i nekih iscjeljiteljskih iskustava zabilježila se pojava kojoj se nametnuo naziv - Teslini valovi. Još je 1931. godine u klasični automobil ugradio električni motor od 80 konjskih snaga koji nije imao nikakav akumulator niti je bio spojen na nekakav izvor energije. U njemu je samo bio Teslin konverter koji je prikupljao kozmičku energiju. Postizao je brzinu veću od 140 kilometara na sat i uopće nije onečišćivao okoliš.
EDGAR CAYCE
Legendarni spavajući prorok, Edgar Cayce, (18 ožujak 1877. - 3. siječnja 1945.) je bio siguran kako Atlantida nije mit, predvidjevši kako će se naći dokaz postojanja mitskog kontinenta. Atlantida, prema Cayceu, je bila razarana tijekom tri glavna perioda poplava, koji su se protezali tijekom više od tisuću godina. Treće i konačno razaranje je bila kataklizma, pomicanje polova Zemlje koji je prouzročio potonuće zadnjeg, preostalog imperija Atlantide oko 10.500 godina p.n.e. Uz Atlantidu, Edgar Cayce je spomenuo i postojanje civilizacija Lemuria ili Mu, u današnjoj Aziji.
NORWAY SPIRAL


Iz vojne baze u Norvešoj ispaljena je ova neobična zraka u nebo. Ili je nešto iz neba ispalilo tu zraku u vojnu bazu (koja se nalazi točno na kraju ove spirale). >>Čemu služi, koja joj je svrha, zašto je to najstrože čuvana tajna? Ovakve se pojave pojavljuju na svim kontinentima, što predstavljaju ove spirale? Astronomi tvrde kako sigurno nema veze s aurorom borealis, polarnom svjetlošću. Stvorila se teza da bi mogla biti riječ o ekstermno velikom meteoru koji je sagorijevao u atmosferi. No astronomi kažu kako je trajanje događaja, od nekoliko minuta, predugo jer bi meteor sagorio puno brže.
ŠTO JE TO LJUBAV???


Danas se ljubav predstavlja kao nešto prolazno, veoma kratkog vijeka. To je možda najveća glupost ovog našeg svijeta, jer ja još nikada nisam čuo da je neko dijete prestalo voljeti svoje roditelje. Ili pak da roditelj prestane voljeti svoje dijete. Kada je ljubav utemeljena na pravim temeljima stvarno ju ništa ne može uništiti. Sada bi netko zasigurno mogao pomisliti, pa to je druga vrsta ljubavi. To je apsolutno točno, to je prava istinska ljubav! Prave ljubavi nema deset podvrsta, ona je jedna i jedina. Sve ostalo je hedonistićka i komrcijalna verzija tzv. ljubavi. Ako prevedemo naslov knjige dr. Scotta Pecka dobit će mo: Put kojim se rjeđe ide. Baš to je suština problema, sve manje ljudi ide putem prave ljubavi, sve više ljudi idu putem hedonističko -kapitalističke ljubavi. To donosi mnogo patnje i boli, ali se ništa ne mijenja... Čudno!!!!
PODVODNI GRAD


1995. kraj obale Japana, blizu Okinawe, su pronađene podzemne strukture koje bi mogle biti ostaci dvorca. Profesor geologije Truaki Ishii sa Sveučilišta u Tokiju sugerira kako strukture moraju datirati negdje oko 8.000 godina prije Krista. Drugi vjeruju kako bi mogle biti znatno starije, čak i 12.000 godina stare. U ožujku 1995. na drugoj lokaciji u vodama Okinawe ronioci su pronašli ostatke pradavnog grada, koji se prostire na površini od sto kvadratnih kilometara. Nađene su ulice, avenije, strukture lukova, stube isklesane u kamenu koje su spajane. Nekoliko mjeseci kasnije uz obale otoka Yonaguni, 300 milja južnije od Okinawe u plitkoj vodi su nađene čak i ogromne piramide!
OTKRIVENI VANZEMALJCI


Dr. Ragbir Bhathal australski astrofizičar sa sveučilišta u Sydneyu, izjavio je kako je otkrio pulsirajući svjetlosni signal iz svemira. Zanimljivo je da prema njegovim riječima signal dolazi iz područja nedavno otkrivenog egzoplaneta Gliese 581g. Taj egzoplanet je veoma sličan našem planetu Zemlji. Postoji velika mogućnost da na tom planetu ima vode. Dok je jedan američki znanstvenik izjavio da je gotovo 100% sigurno da na Gliesu 581g ima života, samo je pitanje dali je inteligenten ili primitivan. Odgovor na to pitanje možda je dao sam dr. Ragbir Bhathal  koji kaže, kako je taj signal otkrio još 2008. godine, baš iz tog dijela svemira. Ako je signal stvarni, sigurno ga je odaslalo nekakvo inteligentno stvorenje. Ovaj dio je senzacionalan, no za mene je puno zanimljiviji nešto drugo što je izrekao dr. Bhathal. On najme kaže, "procjenjujem da naša galaksija ima oko 200 milijardi zvijezda i 40 milijardi planeta koji imaju uvjete za razvitak života." Te riječi su naprosto fantastične, senzacionalne. Mi smo naprosto okruženi životom, život se razvija gdje je god to moguće, to je danas neosporno i lako dokazivo.
PAULINA ZELITSKY


U vodama kraj meksičkog poluotoka Yucatan u ljeto 2003. istraživačka grupa koju je vodila ruskinja Paulina Zelitsky je našla misteriozne megalitske strukture na dubini od 600 do 700 metara, koje su nazvali MEGA. U listopadu 2004. ista se grupa vratila na istu lokaciju kako bi istražila ono što vjeruju da je Atlantida Maya. 2001. kolege Pauline Zelitsky su otkrile drugi ogromni zemljani plato u istoj regiji između Yucatana i Kube u dubokom usjeku sonarnom tehnologijom, koja pokazuje jasne oblike cesta, zgrada i piramide.
Koristeći podvodne robote snimili su slike bijelog pijeska s u centru jasno raspoznatljivim ogromnim strukturama, koje je napravio čovjek.
NAŠ GOSPODAR

Po prvi put nakon 1970., broj gladnih u svijetu je premašio jednu milijardu a možda i puno više - ovisi o tome kako se računa. Istovremeno gotovo polovica od 6,8 milijardi stanovnika naše planete za svoje potrebe ima manje od dva dolara na dan, što znači da su i oni prije gladni nego siti. Zanimljivo je kako je netko uredio ovaj svijet. TRI najbogatija čovjeka svijeta imaju više novca od TRI milijarde drugih ljudi. Danas se većina ubojstva događa zbog novca. Ljudi neprekidno trče za novcem , novac je postao smisao života. Za novac se radi sve, i uopće nije važno dali je to što radimo moralno i nemoralno, važan je samo novac...

BOSANSKE PIRAMIDE

OTKRIĆE PRVE EUROPSKE PIRAMIDE by SEMIR OSMANGIĆ >>

Gospodin Semir kaže: ''U Europi, zvanično, ne postoje piramide koje su gradile drevne civilizacije.Točnije, nisu postojale sve do danas. Sa zadovoljstvom objavljujem svijetu da se u srcu Bosne, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, nalaze kamene piramide monumentalnih razmjera. Brdo Visočica koje se uzdize iznad grada Visoko, u sebi krije stepenastu piramidu čiji su graditelji iz duboke europske prošlosti, pra-Iliri.'' Svemirska kataklizma od prije 12 000 godina i otapanje leda u Evropi izazvalo je podizanje nivoa mora od nekoliko stotina metara. Tragovi civilizacije su prekriveni vodom. Ubrzo, povlačenjem mora i protokom vremena, piramide su prekrili nivoi zemlje i rastinja. Sada imamo rijetku priliku da dodirnemo tragove naših davnih predaka... više o ovim piramidama možete pronaći na:  Fondacija Arheološki park: Bosanaska piramiada Sunca

DREVNA KARTOGRAFIJA

U klasiku Zemljovidi drevnih kraljeva mora iz 1966. profesor Charles H. Hapgood ponudio je dokaze o naprednoj svjetskoj civilizaciji koja je postojala tisućama godina prije starog Egipta. Otkrio ih je u mnogim zemljovidima koji su znanstvenicima odavno poznati: karta Pirija Re'isa koja prikazuje dijelove Antarktika, potom fascinantne karte Hadjija Ahmeda, Oronteja Fineja i mnoge druge. Hapgood je zaključio da su ti zemljovidi izrađeni iz još starijih karata (iz različitih drevnih arhiva diljem svijeta) koje su danas izgubljene. Također je zaključio da su ti drevni kartografi bili znanstveno mnogo napredniji od Europe 16. stoljeća kao i civilizacija Grčke, Egipta i Babilona. Ne samo da je taj nepoznati narod raspolagao naprednijom kartografijom od bilo koga na svijetu prije 18. stoljeća, nego je čak kartografirao sve kontinente. Amerika je kartografirana tisućama godina prije Kolumba, a Antarktik u doba dok su obale tog područja bile bez leda. Karte pokazuju da je taj narod živio u vrijeme dok na sjevernoj zemljinoj polutci još nije završilo ledeno doba, a Aljaska bila spojena sa Sibirom pleistocenskim kopnenim mostom.
VIRUVIJSKI ČOVJEK

Evo jednog interesantnog crteža Leonardo Da Vinci-ja. Ono što pokazuje ta skica je kako ljudsko tijelo 'kvadrira krug'. Kada čovjek raširi ruke i drži ih vodoravno, ljudsko tijelo se savršeno uklapa u kvadrat. S druge strane, kada se rašire noge i podignu raširene ruke, na skici se ljudsko tijelo može savršeno obuhvatiti krugom. Opseg kvadrata 'je jednak' onom kruga. Mnogo je napisano samo o tom crtežu, koji sadrži mnogo skrivene svete geometrije. Ne ćemo ovdje detaljirati, no želim samo pokazati neke zadivljujuće stvari. Pradavna mudrost, hermetička tradicija nam govori kako se ljudsko tijelo može smatrati planom svemira pomoću svih omjera koje je moguće pronaći u tijelu... više o ovoj temi pronađite  na: Oživljavanje pradavne znanosti

TELEPORTACIJA???
TAJNOVITI PHILADELPHIA EXPERIMENT 
>>
Philadelphia Experiment je bio eksperiment američke vojske 1943. god. u kojemu su pokušali napravit
i da ratni brod postane nevidljiv. Uz projekt se vežu imena Alberta Einsteina i Nikole Tesle.Kada su pokrenuli eksperiment brod je nestao, zajedno sa svom posadom koja je bila na njemu (pokusni kunići), i nakon nekog vremena se opet pojavio. Neki svjedoci kažu da se brod, za to vrijeme kad je nestao, pojavio na drugom mjestu udaljenom 346 kilometara, dakle teleportirao se.Kad se brod ponovo pojavio na brodu je bio horor, neki ljudi su bili slijepljeni sa metalom broda, molekule im se spojile, neki ljudi su se pojavljivali i nestajali, neki su se zapalili, a oni koji su imali sreće samo su se jako psihički razbolili, shizofrenija i slične bolesti...
BERMUDSKI TROKUT

Bermudski trokut, Đavolji trokut kod Japana, Uskršnji otok, samo su neki od tih "Đavoljih groblja". Na tim mjestima događaju se neobjašnjive stvari poput potpunog nestajanja brodova, aviona i tome slično. Samo u Bermudskom trokutu život je izgubilo negdje oko 8000 ljudi. Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. stoljeća. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja.Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio prosinca 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima. No što ako se svi ti "trokuti" mogu međusobno povezati? Ivan P. Sanderson je dokazao da mogu, tako smo dobili "rešetke Zemlje".
MIŠIĆI ASTRONAUTA

Mišići astronauta propadaju na dugačkim svemirskim letovima te se tako smanjuje njihova fizička radna sposobnost za više od 40%, tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Physiology.Na primjer, mišići člana posade starog od 30 do 50 godina propadaju na razinu osamdese - togodišnjaka. 

Destruktivni efekti izloženosti bestežinskom stanju na mišiće unatoč vježbanju za vrijeme leta predstavljaju značajan sigurnosni rizik za buduće ljudske misije na Mars i drugdje u Svemir. Dakle naše tijelo nije sposobno za putovanje Svemirom. No vanzemaljci putuju, kako to objasniti? Dali su možda njihova tijela evoluirala na jedan viši nivo?

Index.hr
Nema zapisa.